Xiaomi 11T: încărcare la 120W, dar degradare mai repidă a acumulatorilor

13.09.2021
Xiaomi 11T: încărcare la 120W, dar degradare mai repidă a acumulatorilor

Probabil cel mai mare avantaj pe care nu mulți îl laudă în cazul noilor smartphone-uri de top este încărcarea foarte rapidă. Faptul că bateria unui telefon poate să țină doar 4, 6 sau 7 ore de utilizare cu ecranul pornit este mai puțin important atunci când bateria poate fi încărcată în mai puțin de o oră. Această tehnologie vine însă și cu dezavantaje, precum limitarea rezistenței în timp a acumulatorului. Xiaomi spune că noua sa tehnologie de 120W, pe care o va oferi pe seria Xiaomi 11T, nu va dăuna prea mult rezistenței în timp.

Noile modele Xiaomi se vor încărca la putere de 120W, dar nu vor rezista la fel de bine în timp

Conform Xiaomi, noile telefoane vor putea fi încărcare la 120W timp de doi ani, sau pentru aproximativ 800 de cicluri de încărcare și vor rămâne totuși cu 80% din capacitatea originală la finalul acestora. Aceste declarații sunt în ton cu ceea ce au declarat și alți producători de smartphone-uri în ultimii ani, precum Oppo, care spunea că după 800 de cicluri de încărcare la 125W, telefoanele sale vor rămâne cu 80% din capacitatea originală.

Totuși, față de încărcarea la 65W, de două ori mai lentă, dar totuși destul de rapidă în comparație cu 18 sau 25W considerată încărcare rapidă de către Apple sau Samsung, degradarea este mult mai rapidă. Oppo spunea anterior că la 65W, după doi ani, sau 800 de cicluri de încărcare, telefoanele sale ar trebui să păstreze 91% din capacitate.  De asemenea, la 65W, degradarea la 80% ar trebui să dureze 1.500 de cicluri de încărcare, sau aproximativ 4 ani de încărcare zilnică.

Samsung spunea însă că la 15W, telefoanele sale ar trebui să păstreze 95% din capacitate după doi ani, în timp ce Apple spune că garantează 80% din capacitate după 500 de cicluri de încărcare pe iPhone.

Desigur, uzura bateriei poate varia în funcție de materialele din care este realizat acumulatorul, stilul de utilizare, frecvența utilizării și temperaturile la care telefonul operează. Faptul că fiecare companie oferă alte estimări sugerează diferite variabile și cazuri de utilizare testate intern.

Cert este că modelele Xiaomi 11T și 11T Pro, care urmează să fie lansate în curând, vor avea acumulatori care se vor degrada mai repede dacă vor fi încărcați frecvent cu adaptorul de 120W care, cel mai probabil, va fi inclus în pachet.

sursa: Android Aurhority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult