Xiaomi 12, alternativa Galaxy S22 cu preț mai bun, va fi dezvăluită în mai puțin de o săptămână

21.12.2021
Xiaomi 12, alternativa Galaxy S22 cu preț mai bun, va fi dezvăluită în mai puțin de o săptămână

Pregătit în trei versiuni de echipare, Xiaomi 12 va ajunge mai întâi în magazinele din China și apoi pe piața europeană, în primul trimestru din 2022.

Confirmat chiar de CEO-ul Lei Jun, Xiaomi 12 vine cu chipsetul de top Snapdragon 8 Gen 1 și MIUI 13. Anunțul oficial de lansare pentru piața chineză este programat pentru 28 decembrie, urmând ca versiunea globală, diferențiată în principal prin includerea unui firmware fără bloatware chinezesc și cu pachetul de servicii Google preinstalat, să fie anunțată pentru piețele vestice cândva în trimestrul Q2-2022.

Telefonul va fi disponibil în trei variante de echipare: Xiaomi 12, Xiaomi 12X, and Xiaomi 12 Pro

În echiparea standard, noul flagship vine cu un design mai degrabă compact, cu ecran de „numai” 6.2 inch, margini curbate și un design aproape fără ramă. Potrivit schițelor CAD oferite producătorilor de accesorii, telefonul va avea dimensiuni de 152.7 x 70.0 x 8.6mm, ajungând la 11.5mm dacă punem la socoteală și camera foto. Astfel, noul flagship Xiaomi va fi puțin mai mic dar mai gros decât modelul anterior, iar asta e un lucru bun, compania decizând să păstreze acumulatorul de 4500 mAh și modulul de încărcare wireless. Potrivit documentației trimise autorității chineze 3C, puterea de încărcare prin USB-C va atinge 67W, adaptorul AC relevant venind în pachetul cu accesorii standard.

Xiaomi 12

Potrivit zvonurilor, modelul Pro se diferențiază în principal prin includerea unei camere foto prevăzută cu zoom optic 5X, dar va avea și alte atuuri precum un ecran AMOLED cu rezoluție QHD, susținut cu un acumulator de capacitate mai mare și încărcare rapidă de 120W.

Coborând la un domeniu de preț ceva mai accesibil, Xiaomi 12X va avea aproximativ aceleași dimensiuni cu modelul non-X, oferind un ecran de 6.28inch fără margini curbate, dar cu tehnologie AMOLED, rezoluție FHD+, rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă integrat. Principala diferență va fi dată de folosirea chipsetului Snapdragon 870, bazat pe o versiune optimizată a unei arhitecturi ce a debutat cu două generații în urmă. Drept consecință, va exista o diferență destul de consistentă (în jos) la partea de performantă, care însă se va vedea mai mult în benchmark-uri decât în folosirea de zi cu zi a telefonului. În schimb.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult