Xiaomi 12: cum arată primul telefon echipat cu Snapdragon 8 Gen 1

03.12.2021
Xiaomi 12: cum arată primul telefon echipat cu Snapdragon 8 Gen 1

Xiaomi a dezvăluit în urmă cu două zile faptul că Xiaomi 12, următorul său flagship, va fi primul smartphone echipat cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. De asemenea, compania a dezvăluit și data la care vom vedea acest dispozitiv, însă nu a oferit alte detalii clare despre acesta. Avem acum prima imagine cu partea din spate a telefonului, care dezvăluie design-ul sistemului de camere, cât și primele imagini neoficiale, realizate pe baza acestor informații.

Xiaomi 12 va fi prezentat oficial foarte curând

Xiaomi 12 va fi dezvăluit în mod oficial pe 12 decembrie (Xiaomi 12, pe 12.12.2021), dar până atunci vom primi probabil mai multe informații pe căi neoficiale. Prima imagine a fost publicată de „Passerby”, un leaker de pe Weibo, și prezintă capacul de pe spatele telefonului, într-o nuanță de albastru, cu un sistem de camere care pare să găzduiască cel puțin trei senzori.

xiaomi 12 back

Avem o cameră principală mare, în partea de sus, într-un format care amintește de modelele Mi 11 și 11T, alături de două alte camere mai mici în partea de jos, dispuse pe verticală. De asemenea, există un decupaj pentru blitz, cât și unul pentru ce pare a fi un senzor de lumină, folosit pentru calcularea mai precisă a balansului de alb, pe care l-am văzut și pe alte telefoane în trecut și un microfon.

Imaginea 3D cu telefonul, realizată pe baza acestei fotografii, prezintă un dispozitiv care este în ton cu ceea ce a lansat Xiaomi în trecut. Zvonurile vorbesc despre un ecran mare și curbat, cu un decupaj central pentru camera foto frontală.

xiaomi 12 render

Digital Chat Station spune că vor exista de la început trei variante de Xiaomi 12, ceea ce ar fi o abordare diferită față de generația precedentă. Xiaomi Mi 11 a fost lansat primul, după care au venit și variantele Pro și Ultra. S-ar putea însă ca în cazul de față să vedem toate cele trei variante deodată, cel mai probabil toate echipate cu Snapdragon 8 Gen 1.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult