Xiaomi 12 Lite, confirmat cu specificații oficiale

12.04.2022
Xiaomi 12 Lite, confirmat cu specificații oficiale

Xiaomi 12 Lite este versiunea mai ieftină a primului telefon cu Snapdragon 8 Gen 1, pregătită pentru lansare în viitorul apropiat.

Xiaomi a dezvăluit noul flagship Xiaomi 12 la finalul lunii decembrie, primul smartphone high-end bazat pe cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului costând echivalentul a 950 euro în ofertele magazinelor din China. Însă acesta nu este singurul, Xiaomi pregătind și o versiune Mi 12 Pro, respectiv Mi 12 Lite.

Modelul low-cost Xiaomi Mi 11 Lite vine echipat cu un chipset din gama mid-range a producătorului Qualcomm, Snapdragon 778G. Telefonul dispune de 6GB/8GB memorie RAM și 128GB/256GB stocare internă. Ecran de tip LCD-IPS suportă rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz.

Camera foto dispune de senzor principal cu rezoluție 64MP, modul ultra-wide de 8MP și încă un modul de 5MP, deservind funcția de captură macro și aplicarea efectelor DoF în pozele tip portret.

Exceptând designul exterior foarte asemănător, modelul Lite are puține caracteristici în comun versiunea bazată pe SD 8 Gen 1, cel din urmă dispunând de mai multă putere de procesare și finisaje de mai bună calitate. Totuși, de data aceasta regăsim un ecran AMOLED în locul celui LCS (folosid cu Xiaomi Mi 11 Lite), însă cu senzor de amprentă montat pe rama laterală și nu sub ecran.

Lista dotărilor este completată cu o cameră frontală de 16MP (față de 20MP la modelul anterior), dar de mai bună calitate. Noul smartphone urmează să fie livrat cu interfață MIUI 13, suprapus peste sistemul de operare Android 12

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult