Xiaomi 12 Ultra primește dată de lansare. Ce oferă în plus noul flagship Xiaomi

24.06.2022
Xiaomi 12 Ultra primește dată de lansare. Ce oferă în plus noul flagship Xiaomi

Xiaomi a modelul de bază Xiaomi 12 și versiunea mai bine dotată, 12 Pro încă din luna decembrie, Xiaomi 12 Ultra venind ca o ediție ultra-premium cu accent pe capabilitățile foto.

Comparat cu seria 11 Ultra, Xiaomi a schimbat destul de mult designul noului Ultra, păstrând ornamentul rectangular supradimensionat, dar fără mini-ecranul pentru care a adus faima modelului anterior. Aclamat în prezentările „la cald” drept o inovație veritabilă, care sporește utilitatea camerei foto și aduce avantaje precum anunțarea mesajelor de notificare, ecranul secundar și-a arătat în scurt timp limitările. Spre exemplu, utilizatorii puteau vedea infirmații banale precum ora exactă, ultimul apel primit și chiar seta o poză de afișat, însă nu puteau încadra pozele tip portret, folosind ecranul secundar în rol de oglindă. În cele din urmă, cei mai mulți utilizatori s-au plictisit și au renunțat să-și bată capul cu ecranul prea mic și prea puțin de ajutor.

În schimb, Xiaomi 12 Ultra pune accent pe parteneriatul companiei cu producătorul german de camere foto, Leica. De altfel, brandul acestuia va apărea clar vizibil pe spatele telefonului, anunțând performanțele stelare ale noului aranjament de camere foto. Designul de carcasă confirmat pe baza schițelor trimise deja producătorilor de accesorii, indică prezența a nu mai puțin de șapte elemente funcționale pe ornamentul de formă circulară: blitz LED, senzori de lumină, autofocus phase-detecțion, cameră principală și camere secundare.

Așteptat pe data de 5 iulie, Xiaomi 12 Ultra va avea ca principal element distinctiv sistemul triple-camera delimitat cu un ornament circular supradimensionat. Optimizat de specialiștii Leica, aranjamentul are ca element central o cameră principală de 50MP, cameră wide-angle și cameră periscope, cele din urmă folosind senzori de 48MP ceva mai compacți. Cât despre nivelul de zoom optic, 2x sau 3x sunt valori rezonabile, însă am putea primi și până la 5X cu unele compromisuri pe partea de stabilizare sau a rezoluției oferite.

Poziționat în vârful ofertei de telefoane Xiaomi, 12 Ultra probabil că va dispune de încărcare rapidă la 120W, zvonurile de până acum indicând folosirea unui acumulator de 4900 mAh, puțin mai mare decât cel de 4600mAh livrat pe modelul Pro. Spre comparație, Xiaomi Mi 11 Ultra venea cu acumulator de 5000mAh, mai mare dar limitat la „doar” 67W putere de încărcare, pentru 36 minute timp estimat de așteptare la încărcare 0% – 100%.

Xiaomi 12 Ultra ar urma să fie anunțat cu versiunea „Plus” a chipsetului Snapdragon 8 Gen 1 și ecran QHD OLED la 120Hz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult