Xiaomi 12 Ultra primește calendar de lansare. Ce aduce în plus versiunea „de lux”

23.03.2022
Xiaomi 12 Ultra primește calendar de lansare. Ce aduce în plus versiunea „de lux”

Xiaomi a lansat deja modelul de bază Xiaomi 12 și versiunea mai bine dotată, 12 Pro. Însă aranjamentul nu poate fi complet și vără modelul înlocuitorul de drept al lui Xiaomi 11 Ultra.

Am aflat deja, fără prea mult loc de interpretări, cum că Xiaomi a schimbat în mod radical designul noului Ultra, abandonând ornamentul rectangular supradimensionat, pentru ceva mai convențional. Însă decizia a venit cu și o schimbare fundamentală a strategiei de promovare, Xiaomi 12 Ultra urmând să vină fără mini-ecranul pentru care a adus faima modelului anterior.

Aclamat în prezentările „la cald” drept o inovație veritabilă, care sporește utilitatea camerei foto și aduce avantaje precum anunțarea mesajelor de notificare, ecranul secundar și-a arătat în scurt timp limitările. Spre exemplu, utilizatorii puteau vedea infirmații banale precum ora exactă, ultimul apel primit și chiar seta o poză de afișat, însă nu puteau încadra pozele tip portret, folosind ecranul secundar în rol de oglindă. În cele din urmă, cei mai mulți utilizatori s-au plictisit și au renunțat să-și bată capul cu ecranul prea mic și prea puțin de ajutor.

În loc să dezvolte conceptul care părea destul de promițător, Xiaomi a ales să „anuleze” cheltuiala suplimentară, revenind la un design ceva mai convențional.

Așteptat nu mai târziu de luna mai, Xiaomi 12 Ultra pare că va avea ca principal element distinctiv tot ornamentul camerei foto, aproape la fel de mare, doar că mult mai puțin interesant din perspectiva inovațiilor prezentate.

Designul de carcasă confirmat pe baza schițelor trimise deja producătorilor de accesorii, indică prezența a nu mai puțin de șapte elemente funcționale pe ornamentul de formă circulară: blitz LED, senzori de lumină, autofocus phase-detecțion, cameră principală și camere secundare. Nu va lipsi nici camera Periscope, așteptările fiind ca aceasta să ofere zoom optic între valoarea 2x și 3X.

O altă informație nouă vizează sistemul de alimentare, Xiaomi 12 Ultra urmând să dispună de încărcare  rapidă la 120W și acumulator de 4900 mAh, puțin mai mare decât cel de 4600mAh livrat pe modelul Pro. Spre comparație, Xiaomi Mi 11 Ultra venea cu acumulator de 5000mAh, mai mare dar limitat la „doar” 67W putere de încărcare, pentru 36 minute timp estimat de așteptare la încărcare 0% – 100%.

Potrivit zvonurilor de până acum, Xiaomi 12 Ultra ar urma să fie livrat cu versiunea „Plus” a chipsetului Snapdragon 8 Gen 1 și ecran QHD OLED la 120Hz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult