Cât ar putea costa Xiaomi 12 în magazinele europene

17.02.2022
Cât ar putea costa Xiaomi 12 în magazinele europene

Xiaomi 12 a fost lansat pentru piața din China încă de la finalul lunii decembrie, versiunea europeană a telefonului fiind așteptată pentru finalul acestei luni, sau începutul lui martie.

În graba de a prezenta noul flagship drept unul dintre primele telefoane echipate cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 1, producătorul chinez a limitat primul val de lansare la regiunea Asiei, ba chiar ar fi făcut și unele greșeli de design, dacă ne luăm după teste practice de performanță care relevă o tendință clară către supraîncălzire a telefoanelor din această serie, manifestată inclusiv prin oprirea forțată a aplicațiilor active (ex. jocuri). Putem doar presupune că această problemă a fost rezolvată pentru versiunea europeană de Xiaomi 12.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Xiaomi a ales să aloce capacitatea de producție pentru aprovizionarea exclusivă a pieței din China, amânând cu până la 3 luni debutul versiunii „globale” a telefonului.

Astfel, noua serie ar urma să fie lansată pentru piața europeană la finalul lunii februarie sau în prima jumătate a lunii martie. Deservind o populație chiar mai numeroasă, piața din India va lua contact cu noul flaghip Xiaomi la ”la puțin timp după” lansarea europeană.

Xiaomi 12

Spre comparație, generația anterioară Xiaomi Mi 11 a avut lansarea în China tot la finalul lunii decembrie, ajungând și în piețele globale din 8 februarie 2021.

Potrivit celor mai recente informații obținute pe sure, Xiaomi 12 Pro va fi disponibil cumpărătorilor europeni la prețuri între 1000 și 1200 euro, în funcție de echiparea aleasă (8GB/128GB memorie reprezintă echiparea de bază).

Noua serie Xiaomi 12 va cuprinde trei modele de telefoane: Xiaomi 12X, Xiaomi 12 și Xiaomi 12 Pro. Însă nu toate versiunile telefonului vor fi disponibile chiar din ziua lansării, anumite variante venind cu stocuri limitate sau chiar absente în primele de la debutul european.

Echipate cu Snapdragon 8 Gen 1, Xiaomi 12 și 12 Pro ar putea fi mai greu de găsit. În schimb, Xiaomi 12X vine cu un chipset Snapdragon 870 mai ușor de procurat, dar prețul ceva mai accesibil al telefonului ar putea duce la epuizarea rapidă a stocurilor inițiale alocate pentru lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult