Xiaomi 12 Ultra vine cu acumulator de 4900mAh și încărcare la 120W. Când se lansează

09.03.2022
Xiaomi 12 Ultra vine cu acumulator de 4900mAh și încărcare la 120W. Când se lansează

Apărut deja în imagini de prezentare, Xiaomi 12 Ultra primește calendar de lansare și listă preliminară cu specificații

Potrivit zvonurilor de până acum Xiaomi a selectat pentru următorul telefon flagship un design complet nou pentru ornamentul foto. Astfel, Xiaomi 12 Ultra ar putea fi primul model al companiei livrat cu o cameră optimizată de Leica, celebrul producător german de echipamente foto. O altă diferență majoră ar putea fi renunțarea la ecranul secundar, dotare emblematică pentru vârful de gamă anterior, Xiaomi Mi 11 Ultra. Prea mic și cu funcționalitate limitată, ecranul secundar nu a reușit să-și demonstreze utilitatea în mod credibil, producătorul chinez renunțând pur și simplu la această dotare extravagantă.

Designul de carcasă confirmat pe baza schițelor trimise deja producătorilor de accesorii, indică prezența a nu mai puțin de șapte elemente funcționale pe ornamentul de formă circulară: blitz LED, senzori de lumină, autofocus phase-detecțion, cameră principală și camere secundare. Nu va lipsi nici camera Periscope, așteptările fiind ca aceasta să ofere zoom optic între valoarea 2x și 3X.

O altă informație nouă vizează sistemul de alimentare, Xiaomi 12 Ultra urmând să dispună de încărcare  rapidă la 120W și acumulator de 4900 mAh, puțin mai mare decât cel de 4600mAh livrat pe modelul Pro. Spre comparație, Xiaomi Mi 11 Ultra venea cu acumulator de 5000mAh, mai mare dar limitat la „doar” 67W putere de încărcare, pentru 36 minute timp estimat de așteptare la încărcare 0% – 100%.

Principalul element de atracție va fi însă ecranul AMOLED cu tehnologie LTPO 2.0, cu rată de refresh variabil până la 120Hz și eficiență sporită a consumului de energie. Desigur, firmware-ul livrat va fi Android 12 în interpretare MIUI.

Potrivit informațiilor de până acum, Xiaomi 12 Ultra ar putea fi dezvăluit până la începutul acestei veri, în trimestrul Q2-2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult