Xiaomi 12S Ultra, dezasamblat complet. Camera de 1″, mai groasă decât multe telefoane. VIDEO

06.07.2022

Xiaomi 12S Ultra nu este primul telefon cu senzor de 1” de pe piață pentru camera principală, însă este primul de acest gen pe care îl vedem dezasamblat complet. Modelele Sharp, Leitz și Sony sunt atât de rare încât nu au ajuns pe mâna celor care obișnuiesc să dezasambleze telefoane, dar acum avem pentru prima dată ocazia să vedem cât de mare este un senzor pe care până de curând îl regăseam pe camere foto dedicate.

Xiaomi 12S Ultra este deja în mâinile utilizatorilor din China

YouTuber-ul chinez WekiHome are deja un 12S Ultra și a decis să-l dezasambleze complet pentru a vedea cum a reușit Xiaomi să integreze totul într-un corp de smartphone obișnuit. Deja multe telefoane au sisteme de camere cu senzori mari, dar cel de pe 12S Ultra este semnificativ mai mare. Astfel, componentele sunt ceva mai înghesuite la interior decât suntem obișnuiți să vedem.

Xiaomi a ales să folosească un design de plăci suprapuse pentru componentele interne ale telefonului, în timp ce zona din jurul camerelor este complet goală, lăsând loc senzorilor și lentilelor. De altfel, senzorul principal, care aparent nu este cel din centrul sistemului de camere, are o grosime de 11 mm, mai mare decât a multor smartphone-uri de pe piață. Asta pentru că optica necesară pentru a acoperi un senzor atât de mare iese mai mult în „relief” decât în cazul senzorilor mai mici.

xiaomi 12s ultra disassembly

Acesta pare să fie motivul și pentru care Xiaomi a ales pentru 12S Ultra o baterie mai mică decât pe alte modele de top din piață. Efectiv nu ar fi avut loc o baterie mai mare pe lângă toate componentele și sistemul de încărcare wireless.

Din păcate, nu putem decât să ne uităm la fotografii și clipuri video cu Xiaomi 12S Ultra, întrucât telefonul nu va fi lansat în afara Chinei.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult