Xiaomi 12T primește dată de lansare. Ce dotări aduce noul flagship accesibil de la Xiaomi

28.09.2022
Xiaomi 12T primește dată de lansare. Ce dotări aduce noul flagship accesibil de la Xiaomi

Xiaomi a confirmat un nou eveniment pentru data de 4 octombrie, teaser-ul de lansare dând ca principal „candidat” noul flagship de buget Xiaomi 12T. Probabil că producătorul chinez se va folosi de ocazie pentru a dezvălui și alte dispozitive/accesorii din sfera IoT (internet of things).

Așteptat în două variante, Xiaomi 12T va dispune de 8GB memorie RAM și două opțiuni de stocare: 128GB și 256GB. Echiparea 12T PRO oferă atât opțiunea cu 8GB și 12GB memorie RAM, însă cu stocare internă de 256GB. Ambele modele vor avea trei opțiuni de culoare: Cosmic Black, Lunar Silver și Clear Blue. Tot din zvonuri mai aflăm și că versiunea 12T Pro va fi în esență un rebrand cu dotări îmbunătățite adus modelului Redmi K50 Ultra lansat deja pentru piața din China. Astfel, principala diferență este dată de tipul camerei foto, ediția adresată piețelor vestice primind un senzor de 200MP furnizat de Samsung (ISOCELL HP1).

Echiparea standard 12T va veni în schimb cu o cameră foto de 108MP, similară implementărilor întâlnite și pe alte telefoane cu dotări de medie din generația actuală.

Fiind vorba de un flagship accesibil, camerele secundare vor fi mult inferioare celei principale, oferta fiind limitată la o cameră ultra-wide cu rezoluție 8MP și cameră macro de 2MP.

Ambele telefoane vin echipate cu acumulator de 5000mAh, însă doar echiparea Pro va suporta viteza de încărcare la 120W, modelul „obișnuit” fiind plafonat la 67W viteză de încărcare prin USB-C.

Deocamdată, rămâne de văzut dacă noua serie 12T va ajunge în piața europeană cu prețuri comparabile generației de anul trecut, sau Xiaomi va opera „ajustări” pentru compensarea inflației și a componentelor mai scumpe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult