Xiaomi 12T Pro, următorul flagship de buget de la Xiaomi, ar putea avea cameră foto de 200MP

07.07.2022
Xiaomi 12T Pro, următorul flagship de buget de la Xiaomi, ar putea avea cameră foto de 200MP

Deși își datorează notorietatea ofertei de telefoane high-end, adevărul este că cea mai mare parte a vânzărilor Xiaomi vine din telefoane din gama low-cost, până la mid-range, unde se încadrează și Xiaomi 12T Pro.

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companie, Xiaomi a pregătit nou model T cu dotări peste așteptări.

Primul argument ar fi chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1, mai puternic decât cel întâlnit pe telefoane flagship din generația actuală. Al doilea atu ar fi noul senzor foto de 200MP furnizat de Samsung, mult mai atractiv decât soluția de 108MP livrată pe telefoane din generația anului trecut. Ca și până acum a, promisiunea detaliilor incredibile vine cu condiția unor condiții de iluminare ideale, disponibile la miezul zilei, sau la plajă. Pentru restul situațiilor există tehnologia pixel binning, care transformă o cameră foto de 200MP într-una de 25MP, emulând funcționalitatea unui senzor cu mai puțini pixeli, dar la fel de mare. Identificat cu numele de model Sony IMX989, senzorul foto atribuit camerei principale ar urma fie cuplat unui sistem de lentile optimizat de specialiștii companiei germane Leica, susținând astfel o calitatea superioară a pozelor rezultate.

În afara chipsetului Qualcomm de nouă generație, Xiaomi 12T Pro mai este așteptat cu un ecran de 120Hz, cel puțin 8GB memorie RAM LPDDR5 și 256GB stocare internă cu format UFS 3.1.

Rămâne de văzut cât va dura până ce Xiaomi va lansa noul 12T Pro pentru piețele globale, strategia folosită până acum vizând lansarea mai întâi pentru piețele din China, extinderea europeană survenind câteva luni mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult