Xiaomi 13 Lite va fi primul telefon Android din Europa cu „insulă dinamică”, ca pe iPhone

13.02.2023
Xiaomi 13 Lite va fi primul telefon Android din Europa cu

Brandul chinezesc Xiaomi demonstrează deseori că este un fan Apple, de la design-ul magazinelor sale și până la felul în care interfața sa de Android, MIUI, este inspirată de la iOS. Totuși, Xiaomi este primul brand din piață care pare să adopte „insula dinamică”, elementul care definește design-ul noilor modele iPhone 14 Pro. Primul dispozitiv Xiaomi cu insulă dinamică urmează să fie lansat în Europa foarte curând, sub numele de Xiaomi 13 Lite.

Xiaomi 13 Lite va integra un decupaj mai mare pentru camerele frontale

Totuși, Xiaomi 13 Lite nu este un telefon 100% nou. Acesta este disponibil deja de câteva luni în China sub numele de Xiaomi Civi 2, iar versiunea care ajunge în vest nu va fi foarte diferită din punct de vedere al specificațiilor hardware. Chiar dacă are o „insulă dinamică” pe partea din față, software-ul Xiaomi nu este similar cu cel de la Apple, deci ai mai degrabă un decupaj mare, fără avantajele software de multitasking. Din fericire, există deja soluții dezvoltate de comunitate în acest sens.

Xiaomi 13 Lite 5G va fi lansat cu chipset Snapdragon 7 Gen 1 „la bord” la fel ca modelul Civi 2, și va integra un ecran OLED performant, de 6,55” cu rezoluție Full HD, refresh rate de 120 Hz și luminozitate de 1.000 nits. De asemenea, acumulatorul de 4.500 mAh se va încărca la 67W, iar adaptorul de priză va fi inclus în cutie.

La capitolul camere, pe partea din față, „insula dinamică” găzduiește doi senzori de 32 megapixeli, unul cu obiectiv wide și unul ultra wide. Pe spate, camera principală beneficiază de un senzor Sony IMX766 de 50 megapixeli, iar camera ultra wide de unul de 20 megapixeli. Există și o cameră macro de 2 megapixeli, dar probabil că nu o va folosi nimeni.

Telefonul este deja gata pentru lansare și va debuta, cel mai probabil, la Mobile World Congress 2023. Un unboxing video a fost publicat pe Twitter deja, alături de lista completă de specificații hardware.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult