Xiaomi 13 Ultra ar putea primi un upgrade important pentru camera de 1″

05.12.2022
Xiaomi 13 Ultra ar putea primi un upgrade important pentru camera de 1

Xiaomi 13 și 13 Pro sunt așteptate în orice moment, întrucât telefoanele trebuiau să fie anunțate oficial încă de săptămâna trecută. Compania a amânat lansarea în ultimul moment, dar sunt puține șanse ca telefoanele să mai primească schimbări de ultimă oră înainte să ajungă în magazinele din China. Se pare însă că, așa cum a făcut și pentru ultimele două generații, Xiaomi pregătește și un model „Ultra”, care ar putea atenta din nou la titlul de telefonul cu cea mai bună cameră din piață.

Xiaomi 13 Ultra va fi lansat după modelele „standard” și Pro

Xiaomi 13 Ultra ar putea fi lansat abia anul viitor, însă cei care vor aștepta pentru modelul de top al companiei ar putea să primească un upgrade important la capitolul cameră foto. Chiar dacă senzorul principal va fi tot cel de 1” de la Sony, modelul IMX989, care a debutat pe Xiaomi 12S Ultra și care se va regăsi și pe Xiaomi 13 Pro, acesta va primi un nou sistem de stabilizare. Spre diferență de celelalte modele care adoptă stabilizarea optică standard (OIS), Xiaomi 13 Ultra ar putea folosi un sistem de stabilizare cu gimbal.

Momentan, am văzut astfel de sisteme de stabilizare pe puține modele din piață, vivo fiind compania care a promovat această tehnologie cel mai mult. Cu stabilizare activă, Xiaomi 13 Ultra ar putea asigura atât o performanță ridicată în condiții de iluminare slabă, sistemul putând prelua micro vibrațiile și mișcările mâinilor pentru a oferi un timp de expunere mai mare, în timp ce clipurile video ar putea fi mult mai stabile.

Sistemul foto al lui Xiaomi 13 Ultra va beneficia de patru camere în total, toate fiind capabile să focalizeze automat, inclusiv ceae ultra-wide. Se pare că și un senzor dTOF (Direct Time of Flight) va fi integrat, pentru a calcula mai corect distanța dintre subiect și obiectiv.

Informațiile vin de la Digital Chat Station, un leaker cunoscut pe rețeaua de socializare Weibo din China, care s-a dovedit a fi o sursă de încredere în trecut pentru informații neoficiale despre telefoane încă nelansate.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult