Xiaomi 13 Ultra, confirmat cu poze-spion

17.02.2023
Xiaomi 13 Ultra, confirmat cu poze-spion

Confirmat pentru lansare europeană în 26 februarie, Xiaomi 13 Pro va avea în cele din urmă și o versiune Ultra, dotată cu cele mai avansate tehnologii de captură foto, optimizate de specialiștii brandului german Leica.

Xiaomi 13 și 13 Pro au fost lansate pentru piața din China încă din luna decembrie, producătorul asiatic întârziind în mod necaracteristic cu lansarea globală a noului flagship, până mult după lansarea globală a rivalului Galaxy S23.

Apărut, cel mai probabil tot într-un showroom din China, versiunea ultra-remium Xiaomi 13 Ultra ar avea ceva șanse să fie anunțată pentru cumpărătorii europeni împreună cu variantele sus-amintite, conturând o ofertă completă împotriva rivalului Samsung.

Amintind de predecesorul Xiaomi 12 Ultra, noul model ornamentul supradimensionat pentru camera foto, însă adaptat unei carcase din policarhonat (poate, ceramică), inspirată mai degrabă de modele recente din seria Galaxy A. Totuși, telefonul cu spate alb și poate prea gros la partea de sus, pare cumva improvizat la partea de finisaje, rămânând să vedem dace acesta este sau nu designul final.

Potrivit zvonurilor de până acum, Xiaomi 13 Ultra vine cu aceeași platformă Snapdragon 8 Gen 2 ca și modelul Pro, păstrând până și senzorul Sony IMX989 de 50MP, regăsit și pe camera principală a modelului Pro. Din păcate, este prea devreme pentru specificații detaliate vizând camera foto, însă putem specul că aceasta va include și un modul cu tehnologie Periscope, pentru zoom optic extins.

Lista (predictibilă) a specificațiilor este completată cu protecție împotriva pătrunderii de apă și praf, difuzoare stereo, suport Bluetooth 5.3 pentru folosirea mai eficientă a căștilor wireless, respectiv, Android 13 cu interfață MIUI 14 la partea de software.

Foarte probabil, Xiaomi 13 Ultra va debuta considerabil mai târziu decât modelul Pro, un bun reper fiind luna aprilie 2023.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult