Xiaomi 13 Ultra, dezasamblat complet. Cum a reușit producătorul să „ascundă” patru camere de 50 megapixeli într-un telefon. VIDEO

20.04.2023

Chiar dacă abia a fost anunțat în mod oficial ieri, pe 19 aprilie, cineva are deja un Xiaomi 13 Ultra pe care l-a dezasamblat complet pentru a arăta cum a reușit producătorul chinez să integreze atât de multă tehnologie într-un simplu telefon. YouTuber-ul chinez Weiki Home a desfăcut complet telefonul, până la ultima componentă, arătând piesă cu piesă ce se ascunde sub carcasa din piele vegană a acestui dispozitiv.

Design-ul interior al lui Xiaomi 13 Ultra este impresionant, având în vedere hardware-ul integrat

Nu este foarte surprinzător că o mare parte din spațiul de la interiorul acestui telefon este ocupat pe de-o parte de o baterie mare, de 5.000 mAh, cât și de un sistem de camere imens, cu patru senzori, care poate fi scos ca o singură componentă. Restul cipurilor, antenelor și celorlalte componente sunt astfel integrate pe unde mai au loc pe lângă aceste două piese foarte voluminoase.

De obicei, companiile amintesc sisteme de răcire cu camere de vapori sau alte astfel de componente pe care nu prea le vedem niciodată, așa că avem cu această ocazie șansa de a vedea radiatorul cu cameră de vapori din cupru care se ascunde sub carcasa lui Xiaomi 13 Ultra. În cazul de față, acest sistem nu doar că ajută la stabilitatea performanței la utilizare îndelungată, însă asigură stabilitate în filmare, mai ales în rezoluții înalte cu framerate înalt. Xiaomi spune că acesta este singurul telefon cu Android care poate menține 60 de cadre pe secundă fără să „scape” cadre în rezoluție 4K.

Toate aceste componente sunt instalate pe un cadru metalic de aluminiu, care asigură și rezistența structurală a telefonului. Atunci când este desfăcut complet, design-ul intern pare foarte simplu, însă cu siguranță au fost făcute multe eforturi în laboratoarele companiei pentru a găsi metoda optimă pentru a simplifica construcția și componentele interne pentru a se îmbina atât de bine.

Xiaomi 13 Ultra urmează să se lanseze și pe plan internațional, fiind primul model „Ultra” al companiei care iese de pe piața din China în mod oficial.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult