Xiaomi 13T Pro apare în baza de date GeekBench, cu procesor Dimensity 9200+

07.07.2023
Xiaomi 13T Pro apare în baza de date GeekBench, cu procesor Dimensity 9200+

În fiecare an, Xiaomi lansează o serie principală de flagship-uri și o gamă de produse „înrudite” mai modeste, cu specificații înalte, dar prețuri mai mici. Anul acesta, așteptăm în toamnă lansarea Xiaomi 13T, iar baza de date a testului de performanță GeekBench are deja rezultate pentru un dispozitiv care pare a fi modelul Pro al noii serii. Cu această ocazie aflăm și detalii despre configurația hardware a telefonului.

Flaghsip-urile accesibile din seria Xiaomi 13T nu vor folosi procesoare Qualcomm

Xiaomi 13T Pro nu pare să aibă foarte multe în comun cu modelul 13 Pro de la începutul anului. Acesta este așteptat pentru lansare chiar pe 1 septembrie, conform zvonurilor publicate de MySmartPrice, și nu va folosi un chipset de la Qualcomm. În schimb, GeekBench listează procesorul MediaTek Dimensity 9200+, un rival pentru Snapdragon 8 Gen 2. Acesta integrează o configurație similară: un nucleu principal Cortex-X3 la 3,35 GHz, trei nuclee de performanță îanltă Cortex-A715 șa 3 GHz și patru nuclee eficiente Cortex-A510 la 2 GHz. Procesorul integrează și un GPU Immortalis-G715 MC11, iar pentru Xiaomi 13T Pro a fost aleasă o configurație cu 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă.

Testul din Geekbench arată un scor de 1.289 puncte în Single-Core și 3.921 puncte în Multi-Core. Desigur, aceste rezultate nu sunt bazate pe hardware final, cu software optimizat, deci nu putem decât confirma că acest cip este unul de performanță înaltă, însă scorurile pe modelele din comerț ar putea fi diferite.

Conform informațiilor disponibile în preze,t noul Xiaomi 13T Pro ar putea folosi un acumulator de 5.000 mAh cu 67W încărcare rapidă prin cablu. Ecranul se zvonește că va fi un model AMOLED la 144 Hz cu diagonală de 6,67” și rezoluție Full HD+.

La capitolul camere foto, ne așteptăm să nu vedem brand-ul Leica, dar senzorul de 200 megapixeli, pe care l-am văzut și pe modelele 12T din 2022, ar putea să se întoarcă alături de alte două camere. Cel mai probabil, vorbim despre un modul de camere mid-range, deci cu un ultra-wide modest și o cameră macro sau de adâncime.

Telefonul este așteptat pe piață la un preț echivalent cu 800 lire sterline, conform unei listări de pe Amazon.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult