Xiaomi 13T și 13T Pro, pregătite cu un chipset pe 4nm și ecran mai rapid decât modelul 13 Ultra

29.06.2023
Xiaomi 13T și 13T Pro, pregătite cu un chipset pe 4nm și ecran mai rapid decât modelul 13 Ultra

Dezvăluită în luna februarie, gama de telefoane Xiaomi 13 a fost completată cu modelele Pro și Ultra, lipsind acum doar alternativa de categorie flagship-killer, Xiaomi 13T.

Creată ca o alternativă Galaxy FE, seria Xiaomi T sosește la cel puțin șase luni după alternative premium, cu dotări aproape la fel de bune dar prețuri mai accesibile. Între timp, Xiaomi a crescut masiv prețurile, modelul  Xiaomi 13 Ultra ajungând să coste simțitor mai mult decât rivalul mult mai bine cotat, Galaxy S23 Ultra. Iar judecând după cele mai recente zvonuri, nici Xiaomi 13T (preț estimat 756 dolari) nu va fi cu mult mai atractiv, Xiaomi continuând să preseze în direcția transformării într-un brand cu prețuri mai degrabă exclusiviste, dar folosind aceleași produse oferite la prețuri mult mai mici în magazinele din China. Spre exemplu, vârful de gamă Xiaomi 13 Ultra a debutat în magazinele din China cu un preț echivalent a 840 dolari americani, doar pentru a ajunge în oferta magazinelor din Franța și Germania cu preț de 1499 euro/1615 dolari.

Lăsând la o parte strategia de prețuri, Xiaomi 13 T este așteptat pe piața europeană cu dotări ce ar fi fost considerate de nivel flagship în urmă cu doar un an. Respectiv, ecran AMOLED cu rată de refresh la 144 Hz, acumulator de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 67W (prin USB-C), camere foto optimizate de brandul german LEICA și altele.

Deși nu specifică modelul exact, sursa zvonurilor inducă un ”chipset flagship cu proces de fabricație pe 4nm”, ajutat cu 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă în configurația de bază. Pentru echiparea Xiaomi 13T Pro costul crește la 1008 dolari.

Noua serie Xiaomi 13T și 13T Pro sunt programate pentru lansare pe 1 septembrie, Xiaomi mizând pe apetitul crescut pentru cumpărături la final de vară, deseori observat atât în piețele asiatice dar și cele occidentale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult