Xiaomi 14 Pro reapare cu o ramă foarte îngustă în jurul ecranului

05.06.2023
Xiaomi 14 Pro reapare cu o ramă foarte îngustă în jurul ecranului

Așteptat spre sfârșitul anului, Xiaomi 14 Pro ar putea fi unul dintre cele mai dezirabile telefoane-flagship, livrat cu un ecran decupat foarte aproape de marginile carcasei.

Spre deosebire de alte modele smartphone lansate în ultimii ani, Xiaomi 14 Pro pare că va arăta exact ca în pozele editate cu Photoshop. Doar că falsul este ar fi fapt real, iar cel mai nou telefon Xiaomi vine cu un ecran care invită la declanșarea de comenzi touch neintenționate, ținând telefonul de margini.

Ironia este că perforația din dreptul camerei frontale rămâne la locul ei, inovația tehnologică oprindu-se înainte de acest detaliu. În schimb, Xiaomi 14 Pro apare fără inestetica „bărbie” lăsată la partea de jos a telefoanelor cu ecran LCD.

Vestea proastă este că imaginea de prezentare nu este de fapt semnată de Xiaomi în mod oficial, ci obținută „pe surse” de unul dintre canalele specializate în zvonuri.  Adăugând și mai mult la frustrarea fanilor Xiaomi, aspectul de ecran „fără margini” ar putea fi obținut și prin ascunderea marginilor curbate, responsabile cu reflexia nedorită a luminii ambiante și nenumăratele probleme la achiziționarea unei folii de protecție pentru ecran.

Probabil creat în jurul unei configurații bazate pe Snapdragon 8 Gen 3, următorul flagship Xiaomi are șanse minime să intre la vânzare mai devreme de începutul anului viitor. Între timp, tot din zvonuri aflăm că Xiaomi 14 Pro este pregătit cu acumulator de 5000 mAh, capabil de încărcare rapidă la 120W prin USB-C și 50W în modul wireless. Mai degrabă, Xiaomi va păstra progresele cele mai importante pentru camera foto și optimizările software, capitol unde actuala generație nu pare că s-a ridicat la nivelul așteptărilor. S-ar părea că actualul parteneriat cu Leica va continua, în ciuda părerilor mai degrabă contradictorii la adresa rezultatelor obținute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult