Xiaomi pregătește o alternativă Galaxy Z Flip cu preț mai bun

22.04.2020
Xiaomi pregătește o alternativă Galaxy Z Flip cu preț mai bun

Deși este cel mai ieftin telefon pliabil din oferta Samsung, Galaxy Z Flip este departe de a fi un produs accesibil, părând relativ ușor ca un rival cum este Xiaomi să vină cu o alternativă sub pragul de 1380 dolari ceruți de sud-coreeni.

Apărând ca o potrivire naturală între formatul clamshell și ecranele pliabile, Galaxy Z Flip a arătat o direcție pe care și alți producători o vor urma cu siguranță, lansând noi modele pliabile cu design compact și atrăgător.

Descris deja într-un brevet înregistrat anul trecut, primul telefon pliabil cu design clamshell de la Xiaomi ar putea exista deja la stadiul de prototip, producătorul chinez negociind între timp cu Samsung și LG pentru livrarea ecranelor OLED necesare. Aparent, Xiaomi a preferat să colaboreze cu furnizori sud-coreeni de ecrane în locul celor chinezi (ex. BOE, CSOT), soluțiile celor din urmă fiind aparent de o calitate inferioară. Interesant este că BOE este deja furnizorul de ecrane pliabile pentru flagship-ul Huawei Mate X.

O posibilă explicație pentru alegerea Samsung ca furnizor de ecrane ar putea fi și noul de sticlă minerală ultra-subțire, dezvoltată de sud-coreeni pentru a da ecranelor pliabile un aspect similar celor rigide. Tehnologia folosită deja cu modelul Galaxy Z Flip presupune aplicarea peste ecranul OLED a unei folii din sticlă ultra-subțire, urmată de încă o folie din plastic cu rol de protecție.

Noul telefon Xiaomi cu design clamshell va avea ecranul pliabil pe interiorul carcasei, ferit de zgârieturi și lovire accidentală în timpul transportului. Odată extins, ecranul va avea dimensiuni și rată de aspect comparabile unui smartphone convențional.

Brevetul securizat de Xiaomi lasă loc și pentru ceva extra-uri, cum ar fi un ecran secundar pe exteriorul carcasei, care să scutească deschiderea frecventă a telefonului pentru inspectarea mesajelor de notificare și alertele primite.

Deși nu sunt disponibile date exacte, așteptările sunt ca Xiaomi să pună rivalul Galaxy Z Flip în fabricație până la jumătatea acestui an, țintind lansarea oficială spre finalul acestui an sau începutul anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult