Xiaomi ar putea lansa un telefon a cărui cameră foto se rotește cu tot cu ecranul

Autor: Aurelian Mihai 27.04.2020
Xiaomi ar putea lansa un telefon a cărui cameră foto se rotește cu tot cu ecranul

Noul design gândit de inginerii Xiaomi elimină nevoia pentru o cameră frontală dedicată. În schimb, partea de sus a telefonului ia forma unui modul care se rotește la 360°, având camera foto pe o fațetă și ecranul pe cealaltă.

Compromisul? În loc de ecran decupat sau perforat în dreptul camerei frontale vom avea un ecran „tăiat”. În fapt, este vorba despre două ecrane separate, intenționate să funcționeze ca unul întreg.

În mod evident, nici soluția unui ecran care este fizic întrerupt la partea de sus nu este ideală, însă cu o „linie” suficient de îngustă și ceva trucuri la nivelul interfeței Android am putea nici să nu observăm diferența, cel puțin până când complicațiile de ordin tehnic se vor manifesta sub forma unui defect care să solicite intervenții la centrul de service.

O altă problemă este că designul propus vine în contradicție cu tendința actuală, de extindere a suprafeței de afișare prin folosirea de ecrane care se pliază pentru transport. „Spargerea” suprafeței de afișare în două bucăți distincte ar putea stârni chiar mai multe antipatii decât simpla perforare sau decupare a ecranului pe una din margini.

Deocamdată, nu există indicii clare cum că conceptul descris într-un brevet acordat gigantului Xiaomi va fi transpus imediat într-un produs comercial.

Tags: