Xiaomi a anunțat Redmi K50 Ultra, un flagship de buget cu probabil cel mai bine dotat ecran din piață

12.08.2022
Xiaomi a anunțat Redmi K50 Ultra, un flagship de buget cu probabil cel mai bine dotat ecran din piață

MIX Fold 2 nu a fost singurul smartphone high-end anunțat ieri de Xiaomi în cadrul evenimentului de lansare pe care l-a organizat în China. Compania a anunțat și un nou model flagship pentru seria Redmi, modelul K50 Ultra, echipat de asemenea cu cel mai performant chipset Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm. Acesta ar putea să vină însă în Europa sub un alt nume sau chiar sub alt brand, modelul K50 Gaming original fiind livrat în Europa drept POCO F4 GT, de exemplu.

Redmi K50 Ultra este unul dintre cele mai bine dotate smartphone-uri din piață

Modelul K50 Ultra beneficiază de un design nou, inspirat de cel al seriei Xiaomi 12, însă beneficiază de avantajele ambelor modele K50 anterioare: Pro și Gaming. Acesta folosește chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 alături de un sistem de răcire mai avansat, cu o cameră de vapori cu dimensiuni de 3.724 mm2, care ar trebui să asigure stabilitate în performanță chiar și după două ore de gaming intens. Având în vedere că multe dintre telefoanele din piață scad cu 20-30 sau chiar 40% în performanță după numai 20-30 minute, aceste promisiuni sunt cel puțin interesante.

redmi k50 ultra blue

Telefonul este livrat în variante cu 8 sau 12 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Ecranul este bazat pe un panel AMOLED de 6,67” cu culori pe 12 biți, ceva ce nu vedem foarte des în zona smartphone-urilor și nici a monitoarelor pentru computere. Acesta ar trebui să asigure o calitate mai mare a imaginii, prin redarea a 68,7 miliarde de culori. Impactul real ar trebui să fie văzut însă în conținut HDR Dolby Vision, pe care acest model îl poate reda, care este cu adevărat masterizat pentru culori pe 12 biți.

Acest panel este neobișnuit și prin faptul că are o rezoluție non-standard: 2.712 x 1.220 pixeli. Până acum doar Apple și Huawei au folosit astfel de rezoluții neobișnuite pe telefoanele lor de top. Motivul invocat de Xiaomi este faptul că oferă o densitate de pixeli de 466 ppi, oferind astfel pentru ochiul uman diferențe minime față de un panel 1440p (QHD) dar cu un consum mai mic de energie. Desigur, acesta este un panel rapid, la 120 Hz, cu 1920 de niveluri de luminozitate pentru fiecare pixel. Ecranul include și un senzor de amprentă care, aparent, poate detecta și pulsul utilizatorului.

redmi k50 ultra camera

Camerele reprezintă singurul „downgrade” de la un model premium de top

Telefonul este alimentat de o baterie de 5.000 mAh care se încarcă la 120W, la fel ca alte modele Xiaomi de top din piață, folosind același cip de alimentare Surge P1. Sistemul de camere este însă unul mai degrabă de medie: cameră principală de 108 megapixeli cu stabilizare optică pe un senzor destul de mic: 1/1.67” cu pixeli de 0,64nm. După aplicarea unui algoritm de pixel binning, fotografiile finale au pixeli de 1,92nm. Camera ultrawide secundară este însă una de numai 8 megapixeli, iar cea de-a treia cameră este una de top macro de 20 megapixeli. Senzorul frontal are 20 megapixeli.

Xiaomi este una dintre ultimele companii care mai oferă încă un senzor infraroșu, pentru controlul dispozitivelor electrocasnice, iar difuzoarele stereo de pe Redmi K50 Ultra sunt compatibile cu Dolby Atmos.

Redmi-K50-Ultra-Featured-A-768x5

Telefonul pornește de la un preț mic, în ciuda specificațiilor avansate. Modelul 8+128 GB de bază costă 3.000 yuan, adică 430 euro. Va exista și o variantă tematică pentru echipa Mercedes-AMG Petronas de Formula 1, care va folosi configurația de top, 12+512 GB. Aceasta costă 4.200 yuan, echivalent cu 605 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult