Xiaomi adaugă în interfaţa MIUI scurtături 3D pentru lansarea de aplicaţii

25.06.2019
Xiaomi adaugă în interfaţa MIUI scurtături 3D pentru lansarea de aplicaţii

Teoretic, funcţionalitatea prezentă deja în ultima versiune MIUI beta poate funcţiona cu orice smartphone, oferind o nouă modalitate pentru accesarea aplicaţiilor preferate.

Denumite 3D Air Gestures, comenzile funcţionează prin desenarea în aer a unei scurtături 3D dinainte configurată, în timp ce ţinem telefonul în mână. Aceasta poate fi un simbol uşor de ţinut minte, cum este forma unei litere din alfabet, sau simpla scuturare a telefonului.

Demonstrată de un angajat Xiaomi într-un clip video, noua funcţionalitate nu necesită apăsarea vreunui buton, însă putem observa că ecranul telefonului este pornit şi deblocat, posibil pentru a evita interpretarea eronată a unui gest 3D Air în timp ce ne deplasăm ţinând telefonul mobil în buzunar. În plus, sistemul nu ar fi foarte practic dacă imediat după lansarea unei aplicaţii trebuie să căutăm senzorul de amprentă sau să introducem codul PIN pentru deblocarea ecranului.

În mod cert, inovaţia prezentată de Xiaomi nu este una în premieră, Motorola având de ceva timp sistemul Moto Actions implementat pentru telefoanele din portofoliu, iar rivalul OnePlus oferă funcţionalitate similară şi cu ecranul oprit. Diferă doar modul de activare. Spre exemplu, la telefoanele motorola sunt folosite comenzi zigzag sau rotirea telefonului pentru activarea lanternei sau camera foto, iar cu telefoanele OnePlus desenăm litere pe ecran pentru pornirea aplicaţiei preferate.

Rămâne de văzut dacă inginerii Xiaomi vor reuşi să facă scurtăturile 3D Air Gestures suficient de precise pentru a funcţiona de fiecare dată din prima încercare. Chiar şi atunci, nu este garantat că utilizatorii de rând vor aprecia existenţa acestora, ajungând să le folosească în număr mare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult