Xiaomi anunță deja Redmi Note 12T Pro, un succesor al seriei Note 12

30.05.2023
Xiaomi anunță deja Redmi Note 12T Pro, un succesor al seriei Note 12

Nu a trecut foarte mult timp de la lansarea pe piața din România a modelelor Xiaomi Redmi Note 12, dar piața din China nu stă pe loc. În general, companiile chinezești oferă o prioritate de câteva luni lansărilor din țara de origine, iar acum vedem deja următorul model al seriei de top de la Redmi, Note 12T Pro. Acesta vine cu îmbunătățiri față de Redmi Note 12 Pro și continuă în direcția lui 11T Pro de anul trecut.

Redmin Note 12T Pro pare să fie un model mai de buget decât celelalte variante „Pro”

Redmi Note 12T Pro este echipat cu un chipset Dimensity 8200 Ultra, un cip care a debutat anul trecut pe modelul Civi 3, tot de la Xiaomi. Acesta este configurat cu până la 12 GB LPDDR5 memorie RAM, 512 GB stocare pe format UFS 3.1 și cu o baterie mai mare decât cele tradiționale: 5.080 mAh. Încărcarea se face la 67W, deci nu la 120W precum alte modele Redmi Note din piață. Măcar este livrat cu Android 13 din fabrică, anumite modele fiind lansate cu Android 12 chiar și în 2023.

La capitolul cameră însă, cel mai probabil, tot modelele Redmi Note 12 din prezent ar putea fi mai performante. Se pare că tot bugetul s-a dus spre procesorul puternic, iar camerele au rămas unele „standard” pentru mid-range-uri. Avem de a face cu un senor de 64 megapixeli pe camera principală, un ultrawide de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli. Cu siguranță, senzorii de 50, respectiv 200 megapixeli de pe Redmi Note 12 Pro și Pro+ sunt mai avansați decât acesta.

Și ecranul ar putea fi considerat un soi de „downgrade”. Pe de-o parte, acesta are un refresh rate la 144 Hz, cu 24 Hz în plus față de seria Note 12. Pe de altă parte, acesta este de tip IPS și nu se compară cu OLED-urile folosite anterior la capitolul reproducere a culorilor și contrast.

Xiaomi nu a oferit încă prețuri pentru acest model, însă așa cum apare în lista de specificații, ar trebui să fie semnificativ mai ieftin decât modelele Redmi Note 12 Pro și Pro+.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult