Xiaomi anunță o tehnologie avansată pentru acumulatori Li-ion

13.12.2021
Xiaomi anunță o tehnologie avansată pentru acumulatori Li-ion

Anunțată într-o postare făcută pe rețeaua de socializare Weibo, noua tehnologe Xiaomi permite acumulatori pentru smartphone cu dimensiuni mai compacte sau capacitate mai mare.

Potrivit descrierii oferite, inovația constă în creșterea conținutului de siliciu din interiorul bateriei de aproximativ 3 ori, mărind astfel densitatea de stocare a energiei. Astfel, noul tip de acumulator oferit cu aproximativ 10% mai mută rezervă de energie fără a ocupa mai mult spațiu în carcasa telefonului. Desigur, Xiaomi poate opta și pentru micșorarea dimensiunii fizice a acumulatorului, păstrând neschimbată capacitatea de înmagazinare a energiei. În cazul acesta, vom vedea telefoane ceva mai subțiri și ușoare decât la competiție, păstrând neschimbate celelalte atribute importante (ex. dimensiunea ecranului, nivelul de performanță, autonomia).

La fel ca și acumulatorii întâlniți deja pe telefoane Xiaomi de nivel mediu și premium, nou aversiune de acumulator va păstra organizarea cu două celule, evidențiată prin prezența a doi conectori de alimentare. Diferența este că modulul PCM (protection circuit module) vine acum lipit de capătul bateriei și nu într-un modul plat, care adăuga câțiva milimetri la lungimea totală a acumulatorului.

În plus, Xiaomi anunță introducerea unui controller mai avansat pentru gestionarea bateriei, noul cip dispunând de algoritmi sofisticați pentru gestionarea procesului de încărcare. Spre exemplu, dacă telefonul este lăsat peste noapte conectat la adaptorul AC, sistemul va putea „învăța” tiparul de utilizare pentru a amâna încărcarea completă a bateriei. Totodată, monitorizarea avansată a temperaturii permite reducerea uzurii acumulatorului prin limitarea puterii de încărcare în momentele „vulnerabile”, cum ar fi în timp ce telefonul este folosit pentru jocuri de Android.

Noul tip de acumulator va putea fi întâlnit pe următoarele modele de telefoane Xiaomi, pregătite pentru lansare în a doua jumătate a anului 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult