Xiaomi anunță primele telefoane care primesc actualizare la Android 12

06.10.2021
Xiaomi anunță primele telefoane care primesc actualizare la Android 12

Rupând tradiția, Google a publicat kit-ul AOSP de Android 12 înainte ca noua versiune de OS să debuteze oficial pe telefoanele Pixel, dând partenerilor OEM, precum Xiaomi, Oppo și Samsung, posibilitatea să livreze noul firmware mai devreme decât în mod normal.

Astfel, în timp ce pentru telefoanele Pixel putem aștepta ca versiunea finală de Android 12 să fie disponibilă în câteva săptămâni, tot cam atunci putem spera să vedem și primele versiuni de firmware cu Android 12 apărând pe modele flagship ale brandurilor de primă linie. Printre aceștia se va număra cu siguranță și Xiaomi, producătorul chinez anunțând deja lista cu primele telefoane care primesc actualizare la Android 12.

Xiaomi Android 12

Fără un calendar precis, Xiaomi anunță va livra actualizarea la Android 12 mai întâi pentru seriile flagship Xiaomi 11, Ultra și Pro, respectiv modelele de buget Redmi K40 Pro și Pro+.

Deocamdată, software-ul se află la etapa de testare internă, fiind nevoie de timp pentru integrarea cu interfața MIUI și aplicarea adaptărilor necesare. Chiar și așa, este de așteptat ca prima versiune oficială de firmware să fie distribuită treptat, Xiaomi folosind ocazia mai degrabă pentru a remedia eventuale bug-uri nedetectate în etapa de testare internă și aplica alte optimizări de finețe. Cel mai probabil, Android 12 va fi disponibil la scară largă pentru fanii Xiaomi, posesori de telefoane de generație recentă, abia spre finalul anului.

Între timp, rivalul Oppo s-a grăbit să anunțe ColorOS 12 (bazat pe Android 12), actualizarea urmând să fie disponibilă pentru modelul flagship Find X3 Pro începând cu data de 11 octombrie. Realme va face un anunț similar pe 12 octombrie. Potrivit informațiilor furnizate de Google, Samsung, OnePlus, vivo și brandul indian Tecno vor livra propriile adaptări Android 12 înainte de finalul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult