Oppo este printre primele companii care oferă update la Android 12 prin ColorOS 12

05.10.2021
Oppo este printre primele companii care oferă update la Android 12 prin ColorOS 12

Oppo este una dintre primele companii care oferă update la Android 12. ColorOS 12 se lansează mâine într-o versiune „pilot” pentru modelul Find X3 Pro în anumite regiuni, urmând să ofere versiunea finală pentru toată lumea pe 11 octombrie. Cu această ocazie, Oppo a vorbit mai mult despre ColorOS 12, dar și despre cât va oferi suport software pentru telefoanele sale. Fanii se vor bucura să afle că modelele de top vor primi trei ani de actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate.

ColorOS 12 este deja disponibil într-un program „pilot”

ColorOS 12 merge în aceeași direcție precum ColorOS 11. Interfața Material You nu va fi disponibilă momentan, întrucât Google nu oferă încă acces pentru parteneri la aceasta. În consecință, la suprafață vor fi vizibile puține noutăți. Compania spune însă că a modificat modul în care textul apare în anumite limbi, pentru a oferi o interfață mai coerentă și mai plăcută pentru toată lumea.

Desigur, Oppo integrează și alte noutăți în ColorOS 12, precum o clonă de Animoji, funcții îmbunătățite în modul Always-On display și posibilitatea de a conecta telefonul la un computer cu Windows, într-o manieră similară cu ceea ce am văzut de la Huawei în trecut. Compania promite și păstrarea performanței în timp, fără degradare în urma instalării de noi aplicații. Astfel, telefonul ar trebui să se simtă „ca nou” timp de până la 36 de luni de utilizare.

ColorOS 12 va fi lansat pe 110 dispozitive ale companiei, pe modele lansate din 2019 și până în prezent, plus cele noi care vor fi disponibile de acum înainte.

Oppo extinde perioada de suport software pentru telefoanele sale

Oppo promite că variantele de top din seriile Find X vor primi trei ani de actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate. Modelele din gama de medie, din seriile Reno, F, K și Find Lite și Neo, vor primi două actualizări de sistem și trei de securitate, în timp ce „unele” dintre modelele Oppo din seria A vor primi un an de actualizări și doi de securitate. Pentru că noul ColorOS 12 necesită măcar 3 GB RAM, compania va lucra și la o versiune „lite” pentru telefoanele din gamele inferioare.

Lansarea ColorOS 12 va avea loc în mai multe etape: din noiembrie pe seriile Find X2 și Reno6 cu 5G, din decembrie pe Reno6 standard, Reno5, F19 Pro+ și modelele A74 și 73, iar în prima jumătate a lui 2022 pe restul dispozitivelor lansate în ultimii ani. Ultimele dispozitive vor primi ColorOS 12 abia în a doua parte a anului viitor.

 

Atunci când am întrebat reprezentanții companiei ce se întâmplă cu OnePlus și actualizările de sistem pe acele dispozitive, am primit răspunsul că OxygenOS 12 va avea la bază tot ColorOS 12 și majoritatea funcțiilor de pe telefoanele Oppo. Diferența va fi însă în nume și la anumite elemente de interfață. Practic, ColorOS 12 și OxygenOS 12 sunt acum același sistem de operare. De altfel, în China, telefoanele OnePlus deja rulează ColorOS 11.

OxygenOS beta a început deja pentru OnePlus 9 și 9 Pro, iar în timp vor fi adăugate și alte modele din ultimii ani, până la seria OnePlus 7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult