Xiaomi anunţă Redmi 2, un nou smartphone entry-level

Xiaomi anunţă Redmi 2, un nou smartphone entry-level

Xiaomi a anunţat un nou membru al seriei de smartphone-uri entry-level Redmi, care va înlocui modelele existente deja pe piaţă. Este vorba despre Redmi 2, care nu este foarte diferit la exterior faţă de Redmi 1S, însă vine cu destule îmbunătăţiri la toate capitolele hardware încât să îşi merite titlul de „urmaş”.

Noul Redmi 2 integrează un SoC quad-core Snapdragon 410 de la Qualcomm, care rulează la 1,2 GHz, un modelul entry-level pentru procesare pe 64 de biţi al companiei. Smartphone-ul va oferi conectivitate LTE, fapt care duce la consum mai mare de energie. Din fericire, Xiaomi a integrat un acumulator cu o capacitate mai mare, de 2200 mAh, cu 10% mai mare decât cel din modelul precedent.

În rest, avem de a face tot cu un display de 4,7” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), două slot-uri pentru cartele SIM, 1 GB de memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare, o cameră de 8 megapixeli pe spate şi una de 2 megapixeli pe partea din faţă. La 133 grame şi 9,4 mm grosime însă, nu este vreun campion al dimensiunilor scăzute nici pentru categoria din care face parte.

Redmi 2 va veni în cinci variante de culori şi va rula MIUI 6, o variantă proprietară de Android a companiei Xiaomi. Deşi momentan a fost anunţat doar pentru piaţa chineză, există şanse ca acest model să ajungă şi pe alte pieţe, mai ales având în vedere dorinţa companiei de a-şi extinde operaţiunile în 2015. Preţul recomandat pentru China este de 699 yuani, echivalentul a 112 dolari americani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult