Xiaomi ar putea lansa telefon cu ecran pliabil și cameră foto retractabilă

24.11.2020
Xiaomi ar putea lansa telefon cu ecran pliabil și cameră foto retractabilă
foto: xiaomi

Deși a prezentat versiuni prototip foarte promițătoare, Xiaomi a ezitat până acum să livreze un telefon pliabil.

Descris într-un brevet recent acordat companiei chineze, noul design amintește de seria Galaxy Fold, însă se diferențiază prin câteva aspecte cheie. Potrivit descrierilor furnizate, viitorul telefon Xiaomi va avea ecranul pliabil spre interiorul carcasei și un ecran secundar pe una din laturile exterioare, de folosit pentru a răspunde la apelurile primite, poze selfie și activități de rutină, cum ar fi  verificarea notificărilor primite.

Primul telefon pliabil de la Xiaomi vine fără tehnologia under-screen camera

Comparat alternativei Samsung, designul brevetat de Xiaomi prevede o singură cameră frontală pentru ambele ecrane, instalată într-un modul retractabil cu loc pentru două lentile. Aflată pe spatele telefonului, camera foto principală va fi un model cu trei lentile, de asemenea, utilizabilă cu oricare dintre cele două ecrane.

Ecranul pliabil de pe acest dispozitiv probabil că va avea rată de aspect 4:3, ceea ce înseamnă că vizionarea clipurilor video se va face cu benzi negre pe orizontală. Astfel, suprafața de afișare va fi cel mai bine pusă în valoare pe partea de productivitate și la navigare web.

telefon pliabil xiaomi

Brevetul trimis spre analiză pe data de 25 septembrie la biroul din Haga al World Intellectual Property Office a fost publicat pe 25 noiembrie, părând să confirme intenția Xiaomi de a lansa un telefon cu ecran pliabil spre interiorul carcasei. Totodată, acesta infirmă perspectiva unui design și mai îndrăzneț, cu camerele foto ascunse sub suprafața activă a ecranelor.

telefon pliabil xiaomi

Potrivit zvonurilor, Samsung va lansa Galaxy Z  Fold 3 în a doua jumătate a anului 2021, echipat cu o nouă generație de ecrane care permite eliminarea perforației sau decupajului camerei foto în favoarea unei soluții de tip under-screen. În aceste condiții, este posibil ca Xiaomi să mizeze fie pe un preț la vânzare sensibil mai mic și/sau o lansare timpurie, în speranța de a vinde cât mai multe unități înainte ca Samsung și alți producători rivali să vină cu soluții mai competitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult