Xiaomi brevetează un telefon pliabil cu ecran de jur-împrejur, similar cu Mi MIX Alpha

21.11.2019
Xiaomi brevetează un telefon pliabil cu ecran de jur-împrejur, similar cu Mi MIX Alpha

Xiaomi încă nu a anunţat în mod oficial un smartphone cu ecran pliabil, însă a demonstrat de curând că este o companie interesată de această piaţă atunci când a lansat un clip în care CEO-ul său folosea un dispozitiv care se plia în două puncte. Se pare că o versiune a acestui concept este într-adevăr în lucru, compania brevetând un design interesant pe care l-am mai văzut pe un alt produs al său, dar într-o formă care nu se pliază: Mi MIX Alpha.

Mi MIX Alpha a fost prezentat de curând drept un telefon cu ecran de jur-împrejur. Ecranul nu era întrerupt decât pe partea din spate, unde o bandă subţire de sus până jos găzduieşte sistemul de camere şi toate antenele necesare pentru conectarea la reţea, GPS, Wi-Fi şi Bluetooth. Se pare însă că planul Xiaomi este să ajungă într-un punct în care să poată livra un dispozitiv similar în design cu Mi MIX Alpha, dar care să poată fi „desfăcut” într-o tabletă, la nevoie.

Noul brevet Xiaomi a fost înregistrat în cadrul CNIPA, autoritatea care se ocupă de brevete în China, şi descrie un dispozitiv cu un ecran foarte mare, care poate fi pliat în două puncte. Atunci când telefonul este complet pliat, arată ca un smartphone cu ecran de jur-împrejur, iar atunci când este „desfăcut”, arată ca o tabletă cu o margine groasă pe laterala stângă, în zona unde sunt amplasate camerele şi antenele.

Acest design pare să fie mai uşor de realizat decât conceptul de „ziar împăturit” pe care l-a propus de curând TCL cu un dispozitiv similar, care se pliază de asemenea în două puncte. De altfel, acest model pare să fie şi mai subţire, întrucât are doar două „straturi”, faţă de cele trei pe care le propune TCL.

Desigur, Xiaomi nu vorbeşte în mod oficial despre planurile sale pe piaţa de dispozitive pliabile, însă având în vedere că de anul viitor vor apărea mai multe astfel de dispozitive, ne putem aştepta şi la o lansare din partea sa. Dacă primul telefon Xiaomi cu ecran care poate fi îndoit va fi acest model sau unul mai simplu, este greu de intuit acum, însă cu siguranţă nu va fi ieftin. Tehnologia este încă foarte scumpă, iar capacitatea de producţie a panourilor de acest gen este mică. Cel mai probabil, telefoanele pliabile de la Xiaomi vor fi mai ieftine decât ale concurenţei, care deja depăşesc 2000 de euro, însă probabil că nu cu foarte mult, din cauza costurilor de producţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult