Xiaomi dezvoltă un finisaj pentru telefoane care-și schimbă nuanța la aplicarea unui curent electric

31.08.2021
Xiaomi dezvoltă un finisaj pentru telefoane care-și schimbă nuanța la aplicarea unui curent electric

În viitor, telefoanele Xiaomi ar putea fi vândute într-o singură versiune de culoare universală, utilizatorii având posibilitatea să-și aleagă nuanța favorită direct din setările Android.

Denumit finisaj electrocrom, acesta ar putea fi limitat inițial la capacul aplicat pe spatele telefonului, aplicarea unui curent electric de mică intensitate stabilind în ce nuanță de culoare se prezintă telefonul tău Xiaomi.

Descrisă într-un brevet recent acordat producătorului chinez, inovația vizează adaptarea capacului din sticlă aplicat pe spatele telefoanelor Xiaomi cu o versiune low-cost a tehnologiei de afișare folosită în mod normal cu ecrane LCD sau e-Ink. Astfel în loc să afișeze o imagine, substratul aplicat pe fațeta interioară a capacului din sticlă minerală va putea fi controlat pentru afișarea unei anume nuanță de culoare. Același brevet menționează și un alt tip de finisaj, de tip fotocromatic. Probabil, destinat telefoanelor mai puțin costisitoare, acesta nu este controlabil din software, dar în bătaia soarelui poate da telefonului un aspect iridescent, convertind lumina ultravioletă într-un soi de curcubeu multicolor.

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei, Xiaomi testează deja ambele variante de finisaje, fiind doar o chestiune de timp până le vom întâlni în produse comerciale.

Revenind la finisajul electrocrom, acesta ar putea fi utilizat și pentru ascunderea camerelor foto prezente pe spatele telefonului, după exemplul celei frontale. Astfel, ornamentul fizic din în jurul camerei foto principale ar putea dispărea, aceasta fiind integrată sub capacul din sticlă aplicat pe spatele telefonului. În mod normal ascunsă, camera foto ar urma să devină vizibilă doar atunci când pornești aplicația de captură, aplicarea unui curent electric redând transparența capacului din sticlă.

Deocamdată, varianta ascunderii camerei principale este la stadiul de speculație, scopul inițial părând să fie obținerea unui finisaj de carcasă personalizabil, scoțând din ecuație diferitele versiuni predefinite de culoare și complicațiile cauzate de vânzările sub așteptări la unele dintre acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult