Xiaomi lucrează la un telefon cu două ecrane și o singură cameră foto cu obiectiv cu zoom

10.07.2020
Xiaomi lucrează la un telefon cu două ecrane și o singură cameră foto cu obiectiv cu zoom

Xiaomi este o companie care încearcă să „joace” pe mai multe segmente de piață în același timp. Smartphone-urile sale pot varia de la cele mai ieftine modele din piață, la unele dintre cele mai bine dotate, iar variante experimentale precum cele din seriile Mi MIX propun întotdeauna ceva ieșit din comun. Mi MIX Alpha de anul trecut propunea un telefon „îmbrăcat” într-un display pe toate laturile. Poate că piața nu este pregătită însă de un astfel de model, însă cel mai nou concept brevetat de companie sugerează că ideea integrării mai multor ecrane încă este în mintea designerilor săi. Acesta ar putea fi primul telefon Xiaomi cu lentilă cu zoom optic.

Xiaomi pregătește un telefon cu zoom optic pe o singură cameră

Compania a brevetat de curând un concept de smartphone echipat cu două ecrane. Pe partea din față este integrat unul mare, care acoperă tot spațiul. Acesta nu este decupat deloc și este curbat la margini. Pe partea din spate însă, jumătate de telefon este acoperit cu un display secundar. Cealaltă jumătate este însă ocupată de un modul de cameră extrem de neobișnuit. Acesta are un singur senzor și un mecanism de mari dimensiuni care permite obiectivului să se extindă fizic.

Acest concept Xiaomi sugerează astfel că telefonul ar putea beneficia de un obiectiv cu zoom optic real, direct pe senzorul principal. Astfel, distanța focală a obiectivului este variabilă, la fel ca pe un obiectiv al unei camere foto. Ecranul de pe partea din spate a telefonului ar avea scopul de a deveni un soi de oglindă pentru realizarea de selfie-uri, întrucât nu există decât o singură cameră foto pe tot telefonul. Ecranul nedecupat și lipsa unei camere retractabile sugerează că nu există o cameră frontală dedicată.

Încă nu știm ce configurație hardware ar folosi compania pe acest model

La nivel hardware, acest telefon ar putea folosi senzorul Samsung de 108 megapixeli pe care Xiaomi l-a folosit și pe alte modele precum Mi 10 Pro sau pe prototipul Mi MIX Alpha. În timp ce telefonul, dacă într-adevăr va fi lansat, va fi model premium de top, acesta ar putea să îi țină departe pe cei care sunt îngrijorați de rezistența componentelor în mișcare de pe smartphone-uri. De asemenea, putem presupune că telefonul nu va avea niciun fel de rezistență la apă și praf din cauza componentelor în mișcare.

Nu este clar dacă Xiaomi se pregătește de a dezvălui acest model, sau dacă va folosi conceptul acestui brevet pentru a prezenta încă un telefon de tip concept pe care să îl țină doar în laboratoarele proprii, fără să îl lanseze pe piață.

via TechiesBlog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult