Xiaomi Mi 10 5G și Mi Smart Band 5: două dispozitive foarte atrăgătoare. VIDEO

07.08.2020

Chiar dacă Xiaomi Mi 10 este lansat de ceva vreme, abia acum a ajuns și în redacția Go4it. Și este mare păcat că ajungem să îl testez atât de târziu, întrucât acest model este un adevărat concurent pe piața de dispozitive premium, chiar dacă nu beneficiază de chiar toate dotările altor modele de top. Din câte mi-am putut da seama din primul contact cu acest dispozitiv, acesta livrează majoritatea experienței premium high-end de pe platforma Android, la un preț semnificativ mai mic decât al concurenței. Și alături de el, a venit și o brățară Mi Smart Band, una dintre cele mai interesante dispozitive de acest gen de pe piață.

Mi 10 5G: un smartphone de top cu construcție premium de la brandul cunoscut pentru dispozitive ieftine

Să le luăm pe rând. Xiaomi Mi 10 5G este un smartphone echipat cu unele dintre cele mai performante componente de pe piață. Vorbim despre un chipset Snapdragon 865, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, cu un display curbat Full HD+ cu refresh rate de 90 Hz și cu o cameră foto principală de 108 megapixeli, la fel de performantă precum cea de pe Samsung Galaxy S20 Ultra sau Motorola Edge+, de exemplu.

Dar mai mult m-a impresionat faptul că Xiaomi oferă în pachet o husă de protecție cu adevărat utilă, construită dintr-un material mai gros și mai rezistent, cât și un adaptor USB Type-C to 3,5mm jack, ceva ce producătorii de smartphone-uri nu mai oferă alături de telefoanele lor fără un jack de căști în ultima vreme.

xiaomi mi 10 5g

Construcția lui Xiaomi Mi 10 5G este la nivelul tuturor celorlalte telefoane de top, cu paneluri din sticlă foarte frumos curbate și o ramă din metal rezistentă. Senzorul de amprentă este integrat în ecran, iar acesta continuă tradiția modelelor Xiaomi din gama de buget, integrând și un senzor infraroșu, pentru controlul de la distanță al electrocasnicelor.

Dacă ar fi ceva de criticat la Mi 10 5G din punct de vedere al design-ului la prima vedere este faptul că producătorul chinez a ales să integreze camera ultra-wide în partea de jos a modulului, iar atunci când ții telefonul normal riști să bagi și un deget în cadru atunci când încerci să faci fotografii cu această cameră.

Mi Smart Band 5 oferă funcționalitatea de bază a unui ceas inteligent într-o brățară mică și ieftină

Mi Smart Band 5 este însă un dispozitiv foarte interesant și totodată foarte ieftin. Această brățară vine echipată cu un ecran OLED, un senzor de puls și promite autonomie de două săptămâni la o singură încărcare. La nivel de funcționalitate nu este cu mult diferită de generația precedentă, dar vine cu un nou design și cu un nou cablu de încărcare. Acesta poate să se atașeze magnetic la brățară, fără să mai fie nevoie de a scoate brățara din silicon pentru încărcare.

Cei care nu au nevoie de un ceas inteligent care să le ofere diverse aplicații direct pe încheietura mâinii sau care vor pur și simplu majoritatea funcționalităților unui ceas inteligent la un preț accesibil, ar putea opta pentru o astfel de brățară.

mi smart band 5

Voi vorbi despre aceste două dispozitive pe larg în curând, în review-uri detaliate dedicate fiecăruia. Așa la primul contact, ambele dispozitive par a fi foarte bune în categoriile lor, iar prețurile mai mici decât ale concurenței le fac foarte atrăgătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult