Xiaomi Mi 10 ar putea fi relansat în variantă cu Snapdragon 870

26.01.2021
Xiaomi Mi 10 ar putea fi relansat în variantă cu Snapdragon 870

Lansat inițial cu chipsetul SD 865, fostul model flagship Xiaomi Mi 10 ar putea fi relansat într-o echipare mai performantă bazată pe Snapdragon 870.

Xiaomi a lansat seria Mi 11 în urmă cu câteva săptămâni pentru a concura modele flagship oferite de rivali precum Samsung și One Plus. Însă costul impus de folosirea chipsetului Snapdragon 888 implică poziționarea într-un domeniu de prețuri greu accesibil pentru cumpărătorii de rând. Pe de altă parte, alternativa Mi 10 ar putea fi considerată depășită de cei aflați în căutarea unui telefon bazat pe SD 870.

La nivel fundamental, Snapdragon 870 este doar o versiune cu frecvențe mărite a lui 865 Plus, putând fi instalat fără probleme pe placa electronică a lui Xiaomi Mi 10. Dacă mai pui la socoteală și folosirea unei versiuni îmbunătățite a procesului pe 7nm, care reduce atât costurile de fabricație dar și consumul/temperaturile de funcționare, upgrade-ul decis de Xiaomi este unul cât se poate de benefic.

Xiaomi Mi 10

Înzestrată cu un procesor capabil să atingă frecvența de 3.2GHz (față de 3.1GHz la modelul actual), noua versiune Xiaomi Mi 10 reprezintă un upgrade minor și aproape insesizabil din perspectiva câștigului de performanță, dar totuși necesar pentru a ține pasul cu noile modele OnePlus, Oppo și Motorola bazate pe SD 870.

În ce privește restul specificațiilor, este așteptat ca Xiaomi să păstreze ecranul AMOLED de 6.67 inch, camera principală de 108MP și suportul pentru încărcare rapidă la putere de 30, prin cablu USB-C sau în modul wireless.

În schimb, prețul zvonit pentru piața din China pornește de la echivalentul a 540 dolari, noua revizie Xiaomi Mi 10 fiind considerabil mai ieftină decât modelul lansat anul trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult