Xiaomi Mi 11 ar putea fi primul telefon cu Snapdragon 888. Lansarea ar putea avea loc în 2020

14.12.2020
Xiaomi Mi 11 ar putea fi primul telefon cu Snapdragon 888. Lansarea ar putea avea loc în 2020
foto: Ben Geskin

Ne așteptam ca primele modele de smartphone-uri anunțate cu chipset-ul Snapdragon 888 de pe piață să fie noile Samsung Galaxy S21, programate pentru prezentare oficială cândva pe la jumătatea lunii ianuarie. Se pare însă că cei de la Xiaomi nu mai au răbdare și ar putea prezenta noul său flagship, modelul Xiaomi Mi 11, chiar înainte de sfârșitul anului 2020. Acesta ar putea astfel deveni primul telefon de pe piață cu noul procesor de la Qualcomm, anunțat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Xiaomi grăbește lansarea Mi 11 pentru a ajunge pe piață înaintea Samsung

Zvonurile vin de la Gizmochina, care spune că Xiaomi ar putea ține un eveniment de prezentare pe 29 decembrie, cu doar două zile înainte de sfârșitul anului 2020. Cel mai probabil telefonul va fi lansat pentru început exclusiv în China, urmând ca în câteva săptămâni să ajungă și pe piața internațională. Motivul pentru graba din partea Xiaomi pentru lansarea Mi 11 ar fi chiar nevoia companii de a se lăuda că are primul telefon cu Snapdragon 888 de pe piață.

Din păcate însă, nu știm foarte multe detalii alte despre noul telefon. Uitându-ne în urmă, putem să presupunem că acesta va folosi din nou un senzor foto cu rezoluție mare, probabil unul de 108 megapixeli produs de Samsung și că va oferi un ecran mare, curbat la margini, cu refresh rate înalt. Desigur, Xiaomi ar integra pe flagship-ul său tehnologii precum încărcare wireless și NFC, cât și rezistență la apă și praf, pentru a concura mai bine pe piața internațională cu concurența.

Primele imagini reale cu telefonul descriu un spate cu un modul de cameră ciudat, care integrează doar două camere cu obiective mai mari și încă o cameră mai mică. Aceea ar putea fi și un modul de focalizare laser. Aceste imagini nu au fost însă validate încă de către cineva de încredere care să fi văzut telefonul în realitate.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult