Xiaomi Mi 11 Lite apare într-o prezentare video-unboxing neoficială

22.03.2021
Xiaomi Mi 11 Lite apare într-o prezentare video-unboxing neoficială

Așteptat pentru lansare pe 29 martie, Xiaomi Mi 11 Lite va concura cu noile modele Galaxy A52 și A72 de la Samsung, promițând dotări simulare la un preț mai bun.

Dezvăluite în urmă cu doar câteva zile, noile modele Galaxy A sunt ceva mai competitive decât ne-a obișnuit până acum producătorul sud-coreean. Iar asta tocmai datorită unor produse ca Xiaomi Mi 11 Lite, Poco X3 Pro și alte dispozitive livrate de competiția din China.

Mi 11 Lite este alternativa mai accesibilă la seriile flagship Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro și Ultra (ultimele două nu sunt lansate, încă). Telefonul vine echipat cu un chipset din gama mid-range a producătorului Qualcomm, Snapdragon 732G, ajutat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Pe lista dotărilor mai intră și suport dual-SIM, slot microSD, NFC, Bluetooth 5.2 și Wi-Fi AC.

Xiaomi Mi 11 Lite

La fel ca alte modele din actuala gamă mid-range, Mi 11 Lite promite o claritate crescută a imaginii, obținută folosind rezoluție FHD+ și o rată de refresh la 120Hz. Dar spre deosebire de rivalul mai costisitor Galaxy A72, Mi11 Lite rămâne cu o soluție de tip LCD-IPS.

Camera foto dispune de senzor principal cu rezoluție 64MP, modul ultra-wide de 8MP și încă un modul de 5MP, deservind funcția tele-macro sau aplicarea efectelor DoF în pozele tip portret.

Mi 11 Lite vine fără sistem stabilizare optică și nici carcasă protejată împotriva pătrunderii de apă și praf, însă la prețul de 300 euro nu putem să ne plângem. Totuși, pentru câteva zeci de euro în plus am putea aleși versiunea 5G a telefonului (neconfirmată), probabil bazată pe chipsetul Snapdragon 750.

Xiaomi livrează versiunea Android 11, în interpretare MIUI 12.

Cu dimensiuni de 164 x 74 x 6 mm și greutate de numai 150 grame, Xiaomi Mi 11 Lite reușește totuși să ofere un acumulator de 4250 mAh și funcție de încărcare rapidă. Rămâne de văzut dacă adaptorul AC cu putere de 33W este inclus în pachetul standard, sau propus ca și accesoriu opțional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult