Xiaomi Mi 11 Ultra primește cel mai mare senzor foto instalat vreodată pe un smartphone

24.03.2021
Xiaomi Mi 11 Ultra primește cel mai mare senzor foto instalat vreodată pe un smartphone

Xiaomi Mi 11 Ultra este primul telefon premium flaship al producătorului chinez, motiv suficient pentru includerea unor dotări cu adevărat extravagante.

Țintind poziția #1 în topul best camera phone, Mi 11 Ultra este primul smartphone care folosește senzorul de imagine ISOCELL GN2, abia lansat de Samsung .

Deși oferă și opțiune pentru captură la 100MP, noul senzor are rezoluție nativă de 50MP, Samsung punând mai degrabă accent pe calitatea imaginii și alte aspecte importante, cum ar fi viteza funcției autofocus și performanțele HDR.

ISOCELL GN2 măsoară 1/1.12-inch și obține rezoluția de 50MP folosind pixeli de 1.4μm. Pentru optimizarea sensibilității la lumină și creșterea performanțelor în condiții de lumină slabă, senzorul implementează un procedeu pixel binning unde patru pixeli adiacenți alcătuiesc unul 2.8μm, compunând o imagine cu 12.5MP rezoluție efectivă.

Totodată, noul senzor ISOCELL GN2 primește și o nouă, Numită Dual Pixel Pro, noua tehnologie autofocus implică nu doar scanare pe axa verticală, ci și pe diagonală, pentru precizie îmbunătățită. Spre exemplu, dacă în cadrul fotografiat nu simt prezente tipare orizontale modificate pe direcția orizontală, modul vertical va putea oferi o sursă alternativă de informație. Tehnologia Dual Pixel Pro ar trebui să fie îndeosebi folositoare pentru pozele obținute în condiții de luminozitate redusă și scenele care conțin obiecte în mișcare.

Telefoanele echipate cu cea de-a doua generație a senzorului Samsung ISOCELL GN de 50MP pot filma în modul Full HD cu până la 480fps, sau 4K și 120 fps.

Pe lista dispozitivelor așteptate să folosească senzorul ISOCELL GN2 mai intră și seriile Xiaomi Mi 11 Pro și Mi 11 Lite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult