Xiaomi Mi 5 listat în magazinele din China. Vine cu Snapdragon 820 şi un preţ pe măsură

14.01.2016
Xiaomi Mi 5 listat în magazinele din China. Vine cu Snapdragon 820 şi un preţ pe măsură

La scurt timp după ce Qualcomm a dezvăluit noul smarphone LeTV Max Pro, cu procesor Snapdragon 820, Xiaomi a dezvăluit că lucrează de asemenea la un telefon cu capabilităţi asemănătoare. Compania chineză nu a oferit alte detalii, în afară de nume, Xiaomi Mi 5. Nu a durat mult până când noul flagship Xiaomi a fost listat pe site-urile chinezeşti de specialitate, dezvăluind astfel lista completă de specificaţii tehnice a acestuia.

Xiaomi Mi 5 va fi construit în jurul unui display cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), deja faimosul chipset Snapdragon 820 quad-core, 4 GB memorie RAM şi opţiuni de 16 sau 64 GB spaţiu de stocare. Un locaş pentru carduri microSD nu a fost listat, însă este posibil ca în cazul în care va exista o variantă dual-SIM, cel de-al doilea slot pentru cartelă să poată fi folosit pentru stocare. Mi 5 va veni cu un acumulator de 3.600 mAh şi cu două camere foto, cu senzori de 16, respective 8 megapixeli.

Din punct de vedere al designului, pot fi observate similarităţi faţă de Samsung Galaxy S6 şi probabil viitorul S7, cu un panou de sticlă curbată pe partea din spate şi un buton „Home” oval sub display. Xiaomi Mi 5 va fi disponibil în trei opţiuni de culoare, negru, alb şi auriu şi va fi lansat pe data de 20 februarie în China. Deşi vorbim despre dispositive Xiaomi, preţurile par a fi destul de ridicate de data aceasta, varianta cu stocare de 16 GB fiind listată la 625 de dolari americani, în timp ce varianta cu 64 GB ajunge la 728 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult