Xiaomi Mi 6X este un smartphone gigant, inspirat de iPhone X

25.01.2018
Xiaomi Mi 6X este un smartphone gigant, inspirat de iPhone X

Apărut într-un prim hands-on cu imagini reale, Xiaomi Mi 6X urmează acelaşi parcurs ca şi predecesorul Mi 5X, preluând din trăsăturile ultimului model iPhone, adaptate la stilul produselor Xiaomi din gama de buget.

Construit în jurul unui ecran de 5.99” cu rată de aspect 18:9, Mi 6X preia organizarea pe verticală a sistemului dual camera întâlnit la iPhone X, dar schimbă puţin reţeta substituind logo-ul Apple cu un senzor de amprente. Păstrând costul de fabricaţie la un nivel sustenabil, Xiaomi optează pentru o metodă de fabricaţie familiară, livrând Mi 6X într-o carcasă din aluminiu cu design unibody, disponibilă în versiuni de culoare negru-mat şi auriu.

La interior Xiaomi Mi 6X adăposteşte o configuraţie bazată pe chipsetul Surge S2, recent anunţat de companie. Acesta dispune de un procesor octa-core format din 4 nuclee Cortex-A73 la 2.2GHz şi încă patru nulcee Cortex-A53 la 1.8GHz. Ajutat cu un GPU din seria Mali-G71 MP8, noul chip promite un nivel de performanţă competitiv, însă fără a concura soluţiile high-end livrate de Samsung şi Qualcomm.

La fel ca predecesorul său, Xiaomi Mi 6X ar putea avea şi o versiune internaţională numită Mi A2, lansată în cadrul programului Android One şi livrată cu o versiune de Android lipsită de interfaţa MIUI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult