Xiaomi Mi 9 primeşte dată de lansare şi preţ neoficial la vânzare

13.02.2019
Xiaomi Mi 9 primeşte dată de lansare şi preţ neoficial la vânzare

Apărut în arhiva cu rezultate Geekbench încă din luna ianuarie, vârful de gamă Xiaomi Mi 9 se apropie cu paşi repezi de lansarea oficială, Xiaomi distribuind deja invitaţii membrilor presei.

Cunoscut iniţial sub numele de cod Cepheus, Xiaomi Mi 9 este încă un smartphone motorizat de chipsetul Snapdragon 855. Diferenţa este că telefonul chinezesc va fi, probabil, unul dintre cele mai ieftine dispozitive bazate pe acesta.

Din păcate, pentru lista completă cu specificaţii va trebui să aşteptăm lansare oficială. Aflăm totuşi că Xiaomi Mi 9 va avea în arsenal o cameră foto de 48MP, senzor de amprente sub ecran şi mod always-on-display pentru afişarea permanentă a mesajelor de notificare.

Cât despre chipsetul Snapdragon 855, acesta poate fi cuplat modemului X50 dezvoltat tot de Qualcomm, astfel că Xiaomi Mi 9 ar putea avea şi o versiune 5G, prezentată ca alternativă la modelul Mi Mix 3 cu design all-scree.

 

Potrivit testelor făcute cu benchmark-ul Geekbench 4.1, Xiaomi Mi 9 va fi unul dintre cele mai puternice telefoane cu sistem Android, depăşit doar de rivalul iPhone XS.

Lista preliminară cu specificaţii mai include 6GB memorie RAM, poziţionând Xiaomi Mi 9 ca telefon premium accesibil, potenţial rival pentru seria Galaxy S10s. Potrivit zvonurilor circulate până acum, Xiaomi Mi 9 va putea fi comandat pentru echivalentul a 383 de euro din ofertele magazinelor asiatice.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult