Xiaomi Mi 9X primeşte specificaţii şi dată probabilă de lansare

27.03.2019
Xiaomi Mi 9X primeşte specificaţii şi dată probabilă de lansare

Unul dintre cele trei noi modele de telefoane Xiaomi pregătite pentru lansare în viitorul apropiat, versiunea accesibilă a flagship-ului Xiaomi Mi 9  primeşte listă neoficială cu specificaţii şi dată probabilă de lansare.

Potrivit indiciilor scoase la iveală din ultima versiune a firmware-ului Android One distribuit pe telefoane Xiaomi, producătorul chinez pregăteşte trei noi modele smartphone cu nume de cod “pyxis”, “bamboo_sprout” şi “cosmos_sprout”. Toate dispun de ecran cu senzor de amprentă integrat şi cel puţin două dintre ele sunt incluse în programul Android One. Acest ultim detaliu sugerează că ar fi vorba de modelele Xiaomi Mi A3 şi Mi A3 Lite. În schimb, modelul cu nume de cod “pyxis”  ar putea fi Xiaomi Mi 9X,  versiunea mai puţin costisitoare a vârfului de gamă Mi 9.

Potrivit zvonurilor, Xiaomi Mi 9X vine echipat cu un ecran Full HD AMOLED de 6.4 inch şi cameră foto de 32MP la partea din faţă.  Camera foto principală foloseşte trei senzori de imagine, cu rezoluţie 48MP (principal), 13MP (pentru poze în modul wide-angle) şi 8MP (poze în modul zoom).

Xiaomi Mi 9X este motorizat de chipsetul Snapdragon 675 (acelaşi folosit şi cu modelul Redmi Note 7 Pro) şi dispune de 6 GB memorie RAM. Memoria internă de 64 GB este expandabilă.

Carcasa realizată din sticlă şi metal adăposteşte un acumulator de 3300 mAh, compatibil cu tehnologia Qualcomm Quick Charge (18W prin adaptorul AC).

Cât despre modelul Mi A3, este de aşteptat ca Xiaomi să includă specificaţii similare variantei Mi 9X, în timp ce modelul Mi A3 Lite se va alege cu un ecran mai slab în privinţa rezoluţiei şi chipset inferior.

Xiaomi Mi 9X ar putea fi lansat oficial în perioada lunii aprilie, cu preţul de aproximativ 220 de euro (raportat la ofertele magazinelor asiatice).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult