Xiaomi Mi A2 şi Mi A2 Lite au fost listate într-un magazin online. Lansarea ar putea fi foarte aproape

13.07.2018
Xiaomi Mi A2 şi Mi A2 Lite au fost listate într-un magazin online. Lansarea ar putea fi foarte aproape

Xiaomi Mi A1 a fost anul trecut o advărată surpriză, producătorul chinez livrând un smartphone ieftin şi cu hardware performant la un preţ foarte accesibil, marele său avantaj fiind Androidul „curat” garantat de programul Android One. Se aud zvonuri despre modelul Mi A2 de câteva luni bune, acesta urmând să fie bazat pe telefonul Xiaomi Mi 6X, lansat în primăvara acestui an în China. Se pare însă că nu va mai dura mult până când vom vedea acest dispozitiv pe piaţă, întrucât deja un magazin din Polonia a l-a listat, alături de o versiune „lite”.

Pe site-ul magazinului X-Kom din Polonia a apărut iniţial listarea pentru un dispozitiv numit Xiaomi Mi A2 Lite. Acesta pare să fie similar în design cu Xiaomi Mi 6X, însă beneficiază de un display mai mic şi de specificaţii uşor scăzute. Vorbim despre un dispozitiv cu ecran cu diagonala de 5,84”, rezoluţie Full HD+, chipset Snapdragon 625, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi cameră foto duală pe spate cu senzori de 12, respectiv 5 megapixeli. Acest model pare să fie orientat către utilizatorii sensibili la preţ, întrucât este unul dintre puţinele telefoane noi care este livrat cu o mufă microUSB.

Tot X-Kom a listat şi telefonul „principal” al gamei Mi A2. Acesta vine cu un ecran de 5,99” în diagonală cu aceeaşi rezoluţie Full HD+, chipset mai puternic de la Qualcomm, modelul Snapragon 660, 4 GB memorie RAM, 32 GB stocare (probabil că va fi livrat în mai multe variante) şi cameră principală cu senzori 20+12 megapixeli cu diafragmă f/1.75.  Xiaomi Mi A2 ar putea fi astfel un dispozitiv foarte competent la capitolul foto.

Nu ştim încă data de lansare pentru aceste dispozitive şi nici cât vor costa, însă cu siguranţă vor fi lansate la preţuri competitive, având în vedere modelul A1 de anul trecut, care în continuare este un dispozitiv „best buy” pe segmentul său de piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult