Xiaomi Mi MIX 2 apare în primele imagini de concept

23.08.2017

În ciuda faptului că nu a fost primul smartphone cu un display fără margini din lume, Xiaomi Mi MIX a fost primul care a atras atenţia asupra sa la sfârşitul anului trecut. De atunci, mulţi producători s-au angajat să adopte acest design, iar unii chiar au reuşit să lanseze produse similare în design, însă generaţia a doua de la Xiaomi pare să fie şi mai impresionantă. Mi MIX 2 pare să fie în producţie, iar designerul Phelippe Starck, care a ajutat la conceptul dispozitivului original, a început să publice imagini cu noul model de la Xiaomi.

Mi MIX 2 va duce conceptul de dispozitiv fără margini către noi culmi, renunţând aproape complet la acestea pe laterale şi chiar în părţile superioare şi inferioare. Practic, întreaga parte din faţă a dispozitivului pare să fie o bucată completă de sticlă curbată, care găzduieşte un display la fel de mare. Singura parte neagră poate fi observată sub display, unde se află camera foto frontală, asemeni primei generaţii Mi MIX.

Samsung şi LG au abordat design similar cu acesta în ultimele câteva luni, însă în continuare, dispozitivele lor lasă loc în partea de sus pentru difuzor, camera frontală şi diverşi senzori, în timp ce partea de jos este păstrată pentru a completa designul simetric.

Dacă într-adevăr acesta va rămâne designul final al dispozitivului, concurenţa va avea de lucrat serios la generaţiile următoare de dispozitive. Pe lângă ecranul „infinit”, telefonul pare să fie şi foarte subţire, cu puţin mai mare în grosime decât un port USB Type-C. Desigur, nu putem vorbi despre un jack audio la dimensiunile acestea. Nu este clar însă ce va fi pe spatele dispozitivului, dacă vorbim despre metal sau despre sticlă (sau ceramică, asemeni Mi MIX 1).

Cel mai probabil, Mi MIX 2 va folosi cel mai puternic hardware disponibil pe piaţă şi va fi lansat într-o ediţie foarte limitată, care probabil că nu va părăsi China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult