Xiaomi Mi MIX 3 ar putea fi primul telefon 5G din lume

04.09.2018
Xiaomi Mi MIX 3 ar putea fi primul telefon 5G din lume

Xiaomi a anunţat săptămâna trecută la IFA noul model de telefon Mi MIX 3. Având în vedere că acesta a fost „prezentat” doar cu o fotografie generată probabil pe computer, fără detalii despre hardware-ul pe care îl integrează, acesta a fost mai puţin un anunţ şi mai mult un soi de „teaser”. Compania a publicat acum însă prima fotografie cu un terminal funcţional de Mi MIX 3, dezvăluind însă un lucru foarte interesant: acesta ar putea fi primul smartphone 5G.

Imaginea a fost publicată de către Donovan Sung, Director of Product Management al Xiaomi, pe contul său de Twitter, unde ţine telefonul în mână lângă un ecran pe care apar informaţii despre reţele telecom. Pe ecranul telefonului poate fi observat simbolul 5G lângă indicatorul de semnal şi baterie, sugerând că acest model vine echipat cu un astfel de modem din fabrică. Având în vedere că lansarea lui Mi MIX 3 ar trebui să vină cândva înainte de finalul acestui an, acesta ar putea ajunge pe piaţă mai repede decât modelele 5G de la Huawei, Samsung sau Apple.

În termeni de design, Xiaomi Mi Mix 3 pare să fie primul telefon de până acum cu un ecran complet şi cu ramă cu margini egale pe toate laturile acestuia. Camera foto a fost prezentată în prima fotografie oficială cu telefonul, aceasta fiind ascunsă sub display, printr-un mecanism de tip „slider”. Nu ştim încă dacă acest design este sau nu motorizat, ca în cazul lui OPPO Find X, sau dacă este acţionat manual, asemeni telefoanelor de la începutul anilor 2000.

Momentan, modemul 5G nu ar putea fi folosit decât în foarte puţine regiuni, implementarea acestei tehnologii fiind încă în teste în multe ţări. Această capabilitate ar fi mai degrabă destinată celor care vor să păstreze telefonul mai mult timp, fiind pregătiţi pentru a folosi tehnologia 5G imediat ce este disponibilă la operatorul lor.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult