Xiaomi Mi MIX 4, anunțat: camera frontală sub ecran și încărcare la 120W în 15 minute

10.08.2021
Xiaomi Mi MIX 4, anunțat: camera frontală sub ecran și încărcare la 120W în 15 minute

Xiaomi a anunțat oficial modelul Mi MIX 4, primul său smartphone echiapt cu o cameră ascunsă în spatele ecranului. Această tehnologie este numită CUP (Camera Under Panel) de către companie, și promite să ascundă camera atât de bine, încât nici nu poate fi observată cu ochiul liber atunci când afișezi ceva în zona aceea a ecranului. De asemenea, fotografiile realizate cu camera foto frontală ar trebui să își păstreze calitatea înaltă.

Xiaomi a lansat tehnologia CUP pe Mi MIX 4 după ce a considerat că este pregătită

Xiaomi a reușit să facă acest lucru păstrând densitatea de pixeli a ecranului în zona camerei frontale la 400 ppi, la fel car restul ecranului. Camera frontală folosește un senzor de 20 megapixeli care face pixel binning 4:1. Astfel, fiecare pixel final al fotografiei, compus din patru pixeli ai senzorului măsoară 1,6nm. Acest lucru asigură că o cantitate mai mare de lumină este captată de senzorul de sub ecran, față de un senzor obișnuit. Asta compensează pentru faptul că pixelii ecranului blochează o parte din lumina care ar fi ajuns pe o cameră obișnuită direct în senzor.

Din punct de vedere al design-ului, telefonul este destul de „normal”. De fapt, acesta este design-ul pe care majoritatea producătorilor de telefoane și-l doresc de câțiva ani deja. Acum că poziționarea camerei într-un decupaj din ecran nu mai este o problemă și nici nu este nevoie să folosești un sistem mecanic pentru a o ascunde, avem un ecran cu ecran complet de sus până jos, cu margini subțiri. Ecranul curbat folosit de către Xiaomi are o diagonală de 6,67”, cu panel AMOLED, compatibil cu tehnologiile HDR10+ și Dolby Vision. Sunetul este acordat de harman/hardon, iar dispozitivul este compatibil cu tehnologiile Hi-Res Audio și Hi-Res Audio Wireless.

Noul flagship Xiaomi este construit din materiale premium

Construcția este realizată folosind Gorilla Glass Victus, cea mai rezistentă sticlă de pe smartphone-uri de până acum, alături de un design uniboxy din ceramică, marginile și capacul din spate fiind o singură componentă, așa cum vedeam pe telefoane atunci când erau realizate din aluminiu.

Camera foto este încadrată într-un pătrat negru, și integrează mai mulți senzori. Avem un senzor principal de 108 megapixeli f/1.95 cu stabilizare optică, un senzor secundar pentru camera ultrawide de 13 megapixeli f/2.1 și o cameră cu zoom optic 5x de 8 megapixeli f/4.1 care folosește un obiectiv periscopic.

Configurația lui Mi MIX 4 este la cel mai înalt nivel

Alte caracteristici uzuale, precum un senzor de amprentă sub ecran, un senzor Ultra Wide Band, încărcare wireless la 50W și încărcare wireless pe fir la 120 W (15 minute de la 0-100%) sunt deja așteptate de la un astfel de flagship. Acumulatorul are capacitatea deja obișnuită de 4.500 mAh. Desigur, Xiaomi Mi MIX 4 este ș un telefon rezistent la apă și praf la standardul IP68 (1,5m pentru 30 minute)

Desigur, configurația hardware include cele mai performante componente de pe piață: chipset Snapdragon 888 Plus, 8 sau 12 GB memorie RAM și configurații cu 128, 256 și 512 stocare internă. În consecință, telefonul nu are un slot pentru card microSD.

Xiaomi Mi MIX 4 se lansează în magazinele din China în curând. O Lansare internațională este de asemenea așteptată în viitorul apropiat.

Prețurile variază de la 4.999 yuan (657 euro) la 6.299 yuan (828 euro):

  • Xiaomi MIX4 8+128 GB – 4.999 yuan (657 euro)
  • Xiaomi MIX4 8+256 GB – 5.299 yuan (697 euro)
  • Xiaomi MIX 4 12+256 GB – 5.799 yuan (763 euro)
  • Xiaomi MIX 4 12+512 GB – 6.299 yuan (828 euro)

Prețurile din Europa vor fi cu siguranță mai mari, acestea fiind supuse unor taxe extra la intrarea în UE.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult