Xiaomi Mi MIX Alpha 2: cum va arăta telefonul cu două ecrane și o singură cameră foto

22.07.2020
Xiaomi Mi MIX Alpha 2: cum va arăta telefonul cu două ecrane și o singură cameră foto

Xiaomi nu se dă înapoi de la design-uri ciudate. Compania a lansat de-a lungul timpului mai multe modele Mi MIX, care au fost bazate tot timpul pe ideea unui smartphone cu ecran mare și fără decupaje. Pentru a atinge aceste obiective, a făcut uneori compromisuri și a mutat camera frontală în partea de jos a dispozitivului sau a integrat un sistem de tip slider. Totuși niciunul dintre telefoanele sale de până acum nu a fost mai ciudat decât Mi MIX Alpha, prezentat anul trecut, dar următorul concept Mi MIX Alpha 2 ar putea să îl întreacă.

Mi Mix Alpha 2 ar putea fi mai aproape de realitate decât conceptul Alpha precedent

Originalul Mi MIX Alpha propunea ceva nemaivăzut până acum: „îmbrăcarea” telefonului în ecran pe toate părțile. Ecranul pornește de pe partea din spate, de lângă cameră și se termină abia pe partea opusă a camerei, după ce acoperă cele două laterale și partea din față. În afară de un mic spațiu de lățimea camerelor, tot telefonul este un ecran continuu.

Compania nu a mai adus pe piață acest model, însă ar putea să lanseze în viitor un Mi MIX Alpha 2, care adoptă o idee similară, însă ancorată mai mult în realitate. Deja am văzut elementele acestui telefon și pe alte modele ale altor companii, deci ar fi complet realizabil un produs finit de acest gen. Ecranul principal, ar putea fi de tip cascadă, care să acopere și lateralele, iar pe partea din spate, jumătate de telefon ar putea fi acoperit cu un ecran secundar.

De ce ar face Xiaomi asta? Pentru a scăpa în primul rând ce camera frontală. Dacă ai un ecran pe partea din spate, poți folosi camera principală pentru autoportrete. Dar și camera de pe conceptul Mi MIX Alpha 2 este una neobișnuită. Am mai văzut în trecut desenele de proiect ale telefonului, dar acum putem vedea exact cum ar putea arăta acesta, întrucât Concept Creator și LetsGoDigital au realizat un model 3D care ni-l prezintă din toate unghiurile.

Se pare că cei de la Xiaomi și-ar dori să dezvolte o un telefon care funcționează într-o manieră similară cu o cameră foto compactă. Astfel, aceasta ar avea un singur senzor și un singur obiectiv. Atunci când camera nu este folosită, aceasta este plată, de grosimea telefonului. Când o folosești, obiectivul se poate extinde pentru a face zoom. Astfel, renunți și la nevoia de a avea camere multiple și oferi și o performanță unitară pe toată distanța focală a obiectivului, fără diferențe între calitatea senzorilor și obiectivelor.

Telefonul ar putea să nu ajungă pe piață

Chiar dacă Xiaomi ar prezenta Mi MIX Alpha 2 cândva în cursul anului 2020, probabil că nu îl vom vedea pe piață prea curând. Conceptul Mi MIX Alpha 1 era programat să coste undeva aproape de 3.000 de dolari americani, iar disponibilitatea lui trebuia să fie limitată. Având în vedere sistemul avansat de cameră și tehnologia nouă care ar trebui dezvoltată pentru a integra toate aceste componente într-un singur dispozitiv, probabil că un Mi MIX Alpha 2 ar costa tot cam atât.

S-ar putea ca un astfel de proiect să fie însă înlocuit cu dispozitivele cu ecrane pliabile, care încep să prindă tracțiune în piață. Deja Samsung, Huawei și Motorola au lansat câte una sau chiar două generații de astfel de dispozitive, iar anul viitor mai multe companii, printre care și Xiaomi, sunt așteptate să intre pe acest nou segment de piață.

sursa: LetsGoDigital

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video