Xiaomi Mi MIX va fi lansat şi în afara Chinei, însă nu în Europa

17.03.2017
Xiaomi Mi MIX va fi lansat şi în afara Chinei, însă nu în Europa

Xiaomi Mi MIX este în continuare singurul smartphone fără margini în jurul display-ului, în ciuda faptului că alţi producători au început în ultimele câteva luni să lanseze dispozitive similare. Compania chineză comercializează acest model însă doar în China, în timp ce LG, Samsung şi restul de producători vor lansa aceste smartphone-uri la nivel global. Din fericire însă, în curând Mi MIX va ajunge şi pe alte pieţe.

Din păcate însă, Mi MIX de la Xiaomi încă nu a fost confirmat pentru lansare în Europa, în ciuda faptului că are de câteva luni deja un parteneriat de distribuţie cu ABC Data. Se pare că prima piaţă care va găzdui Mi MIX pe rafturile magazinelor va fi Vietnam, unde compania plănuieşte să se extindă cu ajutorul distribuitorului Digiworld Corporation. Alături de Mi MIX, compania va aduce în Vietnam şi modelele Redmi Note 5, Redmi 4A şi seria sa de acumulatoare portabile Mi Power Bank.

Am putea presupune că doar designul lui Mi MIX îl face un smartphone atractiv, întrucât nu include margini în jurul display-ului, însă nici hardware-ul intern nu este de ignorat. Acesta vine cu un display de 6,4” cu rezoluţie 1080 x 2040 pixeli, chipset Snapdragon 821 şi configuraţii hardawre cu 4 GB memorie RAM şi 128 GB stocare sau 6 GB RAM şi 256 GB stocare. Nu în ultimul rând, camera foto de 16 megapixeli cu obiectiv f/2.0 şi filmare 4K îl recomandă şi pentru performanţă foto peste medie.

Având în vedere că vorbim despre un model lansat în luna noiembrie a anului trecut, este foarte posibil să nu vedem acest smartphone pe rafturile magazinelor din Europa în mod oficial niciodată. Cu toate acestea, un Mi MIX 2, care probabil că va fi produs în mai multe exemplare, ar putea ajunge mai repede şi pe alte pieţe de desfacere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult