Xiaomi Mi Note 2 ar putea primi ecran dual-edge şi tehnologie 3D Touch

30.03.2016
Xiaomi Mi Note 2 ar putea primi ecran dual-edge şi tehnologie 3D Touch

Lansat în luna ianuarie 2015, phablet-ul Xiaomi Mi Note pare că va avea în curând un succesor. Echipat cu ecran dual-edge curbat pe ambele laturi, tehnologie 3D touch şi o versiune şi mai rapidă a chipsetului Snapdragon 820, Xiaomi Mi Note 2 intră pe lista scurtă a telefoanelor high-end bazate pe Android.

Xiaomi Mi Note

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, Mi Note 2 păstrează diagonala de 5.7” folosită cu modelul actual, însă ecranul QHD de tip dual-edge îmbracă şi marginile carcasei, oferind mai mult spaţiu pentru afişarea de informaţi şi butoanele aplicaţiilor. În plus, tehnologia 3D Touch va permite interpretarea comenzilor aplicate pe interfaţa touch ţinând cont şi de forţa la apăsare.

Cât despre detaliile configuraţiei, Xiaomi ar urma să echipeze noul Mi Note 2 cu chipsetul Snapdragon 820, sau versiunea Snapdragon 823, având frecvenţe de funcţionare mărite. Memoria RAM va fi de 4GB, însă ar putea exista şi o versiune cu 6GB. În ce priveşte spaţiul de stocare, opţiunile includ 32/64/128GB memorie internă, însă nu poate fi exclusă nici existenţa unei variante cu 256GB memorie.

Camera foto prevăzută cu stabilizare optică este asigurată cu un senzor Sony IMX298, oferind instantanee la rezoluţie 16MP şi funcţie de filmare 4K.

Toate acestea vor fi susţinute cu ajutorul unui acumulator de 3600 mAh, compatibil cu funcţia Quickcharge 2.0. De altfel, telefonul va fi livrat cu un adaptor AC capabil să livreze o putere de până la 18W prin cablul USB Type-C, scurtând considerabil timpul de aşteptare la încărcare.

Oferit într-o carcasă din metal, Xiaomi Mi Note 2 ar urma să fie lansat în această vară cu preţul de 460 dolari, valabil pentru piaţa chineză.

Citeşte şi Xiaomi ar putea lansa cel mai puternic smartphone compact bazat pe Android

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult