Xiaomi Mi6 cu Snapdragon 835 ar putea fi lansat în luna martie a anului viitor

28.11.2016
Xiaomi Mi6 cu Snapdragon 835 ar putea fi lansat în luna martie a anului viitor

În ciuda faptului că divizia de smartphone-uri Xiaomi nu pare să genereze profit, compania pare să meargă înainte cu planul de a dezvolta smartphone-uri puternice la preţuri mai mici decât ale concurenţei directe. Cele mai noi zvonuri despre următorul flagship Xiaomi, modelul Mi 6, sugerează că acesta va fi unul dintre primele dispozitive care vor fi echipate cu noul chipset Snapdragon 835, recent anunţat de către Qualcomm.

Informaţiile vin de pe reţeaua de socializare Weibo din China, unde Kevin Wong, CEO-ul companiei de market research IHS, a anunţat că Xiaomi Mi 6 şi Samsung Galaxy S8 vor fi echipate cu Snapdragon 835 şi vor fi compatibile cu noul standard QuickCharge 4.0. Ambele dispozitive sunt aşteptate să debuteze în luna martie pe piaţă, iar perfromanţele lor ar trebui să fie în mare parte comparabile. Diferenţele vor consta evident în design şi preţul final.

Având în vedere că Samsung va produce Snadpragon 835 în fabricile sale în parteneriat cu Qualcomm, vestea că Galaxy S8 va integra acest chipset nu este o surpriză, însă producătorii chinezi obişnuiesc de obicei să adopte noi modele high-end de chipset-uri mai târziu. Faptul că Xiaomi ar putea lansa un smartphone cu Snapdragon 835 în primul val sugerează că planurile pentru seria de dispozitive Mi sunt acum mult mai măreţe decât părea până în prezent.

Cu puţin noroc, în primăvara anului viitor vom avea şi în magazinele din România smartphone-uri Xiaomi aduse pe canale oficiale, acum că există un distribuitor oficial pentru acest brand în Europa de Est.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult