Xiaomi semnează primul parteneriat de distribuţie în Uniunea Europeană

Xiaomi semnează primul parteneriat de distribuţie în Uniunea Europeană

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, Xiaomi nu se vinde în mod oficial în Uniunea Europeană. Compania chineză a încheiat de curând un parteneriat cu ABC Data, un distribuitor polonez care activează şi în România, pe lângă alte câteva ţări din estul Europei. Astfel, chiar dacă nu imediat, smartphone-urile şi dispozitivele inteligente produse de Xiaomi vor ajunge în mod oficial în magazinele locale.

Gadget.ro a publicat aseară această informaţie, menţionând că pentru început, ABC Data va livra iniţial dispozitive Xiaomi în Polonia.

„ABC Data, distributor regional de echipamente IT şi consumer electronics, a devenit primul partener oficial al Xiaomi în Uniunea Europeană. Vânzările vor începe în Polonia, dar gradual vor fi dezvoltate şi în Europa Centrală şi de Est”, a transmis ABC Data pentru Go4it.ro, la solicitarea informaţiilor suplimentare.

Primele dispozitive care vor ajunge pe piaţă vor fi Xiaomi Mi5, Xiaomi Redmi Note 3 şi Xiaomi Redmi 3s, modele lansate în de Xiaomi în ultimele câteva luni în China. Nu avem însă informaţii clare despre preţul dispozitivelor, care cu siguranţă vor fi mai mari decât cele din „ţara mamă”, însă ar putea fi comparabile cu cele ale magazinelor care vând deja produse Xiaomi pe „piaţa gri”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult