Xiaomi: MIX Fold 3 va fi un telefon pliabil „fără neajunsuri”. Primele imagini oficiale. FOTO

11.08.2023

Lansarea modelelor Galaxy Z Fold5 și Flip5 de la Samsung poate fi catalogată drept încă un succes în zona de pliabile pentru compania Samsung, însă companiile rivale săi abia acum încep să concureze serios pe această nouă piață. Xiaomi urmează să lanseze noul MIX Fold 3 pe 14 august, iar CEO-ul companiei, Lei Jun, se laudă acest telefon drept un dispozitiv pliabil „fără neajunsuri”.

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a publicat primele imagini cu MIX Fold 3 pe X și Weibo

Adevărul este că alegerea unui telefon pliabil a fost în ultimii ani destul de complicată pentru utilizatori. Pentru fiecare avantaj precum un ecran mai mare sau un spațiu mai mic ocupat în buzunar, existau alte dezavantaje precum o cută pe ecran, dimensiuni și greutate crescută, sau fragilitate ridicată.

Conform Lei Jun, telefonul MIX Fold 3 de la Xiaomi nu va avea „neajunsuri”, însă nu este clar la ce se referă. Acesta menționează greutate scăzută și dimensiuni reduse, dar nu și alte avantaje pe care acest model le-ar putea avea față de concurență:

„Când vine vorba de telefoane pliabile, a fi subțire și ușor nu este suficient. Ceea ce contează cu adevărat este să se asigure că caracteristicile produsului nu au defecte. Acesta este ceea ce va da forma viitorului telefoanelor pliabile. Noua noastră ofertă, #XiaomiMIXFold3, definește un nou standard pentru ecranul pliabil.”, a scris Lei Jun pe contul său de pe rețeaua de socializare X.

Cu această ocazie am primit și noi imagini cu dispozitivul, care confirmă, din nou, faptul că acesta va beneficia de sun sistem de camere foto cu branding Leica, dar și faptul că va integra nu mai puțin de patru camere individuale. Până acum, producătorii de pliabile au echipat modelele pe format Fold cu maximum trei camere, adică un wide, un ultrawide și un zoom. Probabil că MIX Fold 3 de la Xiaomi va adăuga pentru prima dată și un „superzoom”, așa cum vedem pe modelele Ultra de la Samsung.

Aceste imagini sugerează și că telefonul va avea un ecran exterior mai lat, care să ofere o experiență de utilizare similară cu cea de pe un telefon „tradițional”, care nu se pliază. Acest lucru ar asigura și o suprafață mai mare pentru ecranul pliabil de la interior. În materie de design, MIX Fold 3 pare să ofere un corp extrem de subțire, cu doar puțin mai gros decât mufa USB-C pentru încărcare. Imaginile publicate de Lei Jun pe internet dezvăluie și că vor exista două modele de capace pentru partea din spate: unul cu piele vegană neagră și unul auriu din sticlă mată.

Zvonurile afirmă că acest model va fi echipat cu o cameră sub display-ul interior, similar cu ceea ce vedem pe modelele Fold de la Samsung de câțiva ani deja, va avea rezistență la apă și încărcare rapidă la 67W. Din păcate, la fel ca în cazul modelelor MIX Fold din trecut, sunt slabe șanse să vedem acest model pe piața din Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult